„Efectivele MAI care au asigurat protecţia celor 245 de secţii de vot din judeţul Giurgiu, pe parcursul nopţii le-au predat preşedinţilor birourilor electorale ale secţiilor de votare în această dimineaţă, cu sigiliile intacte. Pe parcursul nopţii, structurile MAI din judeţul Giurgiu au fost sesizate cu privire la un posibil incident electoral de corupere a alegătorilor la Bolintin Vale’, se arată într-un comunicat de presă, emis duminică de Centrul de Comunicare Judeţean Giurgiu.
Potrivit unor surse apropiate cercetărilor, un cetăţean din localitatea Bolintin Vale a sesizat faptul că cineva ar fi încercat să ceară datele din buletin pentru a vota cu un anume candidat, transmite Agerpres.
„În ceea ce priveşte alegerile locale parţiale, pentru funcţia de primar în localitatea Buturugeni, nu au fost înregistrate sesizări de posibile incidente electorale. Preşedinţii birourilor electorale ale secţiilor de votare sunt obligaţi să ia măsurile necesare pentru ca alegerile să decurgă în bune condiţii, având atribuţii şi în afara secţiei de vot, în jurul secţiei, precum şi pe străzi şi în pieţe publice, până la o distanţă de 500 de metri.
Refuzul oricărei persoane de a se conforma dispoziţiilor preşedintelui biroului electoral al secţiei de votare cu privire la asigurarea ordinii în localul de vot şi în împrejurimi constituie contravenţie’, se mai arată în comunicat de presă al .
Peste 1.000 de angajaţi ai MAI acţionează în judeţul Giurgiu, în misiuni conexe procesului electoral, în principal protecţia secţiilor de vot, verificarea incidentelor electorale şi menţinerea gradului de siguranţă publică. Cetăţenii români pot vota în baza unuia dintre următoarele acte: cartea de identitate, cartea electronică de identitate, cartea de identitate provizorie, buletinul de identitate şi, în cazul elevilor din şcolile militare, carnetul de serviciu militar.
Pentru a veni în sprijinul cetăţenilor români care nu deţin un document valabil, Serviciul Public Comunitar Judeţean de Evidenţa Persoanelor Giurgiu asigură program de lucru cu publicul şi astăzi, în ziua votului, între orele 07.00 şi 21.00, doar ieri „au intrat în posesia unui act de identitate cu care pot vota 140 de persoane”.
Paşaportul simplu electronic şi paşaportul simplu temporar pot fi folosite pentru exercitarea dreptului de vot numai de cetăţenii români care votează în străinătate sau de cetăţenii români cu domiciliul în străinătate care votează în România.