Fiul fostului om politic Ion Rațiu a postat un mesaj în care a anunțat că a identificat două fraze ale tatălui său în discursul lui George Simion.
„La dezbaterea prezidențială, am avut o surpriză neplăcută să aud două fraze bine cunoscute, pronunțate de George Simion: ‘Voi lupta până mea ultima picătură …etc.’ și ‘Cel mai bun președinte pe care România nu l-a avut.’
Două fraze care invocă imaginea tatălui meu, Ion Rațiu – probabil singurul politician în ultimii 35 ani care e încă respectat, admirat și iubit, apreciat încă de foarte mulți oameni de toate nivelurile și chiar înclinațiile politice.
Dar aceste două fraze furate, folosite și – în opinia mea abuzate – reflectă credința lui George Simion, care îl etichetează astfel pe Călin Georgescu, nu pe tatăl meu. Nu pentru prima dată de către niciunul dintre ei. De ce abuzat? Ion Rațiu și moștenirea sa reprezintă principii de onestitate, sinceritate, demnitate, serviciul adus țării, credință pasionată în principiile libertății de exprimare, ale statului de drept, libertății, drepturilor omului și ale respectului pentru fiecare persoană – exact opusul a ceea ce văd și aud de la George Simion și Călin Georgescu – discriminare, falsitate, minciuni, bigotism, misoginie, elitism, dispreț și interes personal.
În plus și foarte important, Ion Rațiu credea sută la sută că locul României este în Europa, cu protecția NATO ca garanție a libertății sale eterne. În opinia mea cel care reflectă cel mai aproape aceleași principiile și convingeri pe care le-am descris despre tatăl meu e Domnul Nicușor Dan, în care poți avea încredere”, este mesajul postat Nicolae Rațiu.
Ion Augustin Nicolae Rațiu a fost un politician, avocat, diplomat, afacerist, jurnalist și scriitor român, reprezentant al Partidul Național-Țărănesc (PNȚ), devenit ulterior Partidul Național Țărănesc Creștin Democrat (PNȚCD/PNȚ-CD) la începutul anilor 1990.
Ion Rațiu a reprezentat una dintre cele mai marcante și importante figuri politice democratice din România postdecembristă de-a lungul anilor 1990 și a fost unul dintre liderii Convenției Democrate Române (CDR), reprezentând Partidul Național Țărănesc Creștin Democrat (PNȚCD/PNȚ-CD), alături de Corneliu Coposu și Ion Diaconescu.
Între 1940 și 1990 a locuit în Regatul Unit, unde a înființat (în 1979, împreună cu soția sa, Elisabeth Pilkington ) Fundația Rațiu. De asemenea, a fondat în 1984, în exil, organizația Uniunea Mondială a Românilor Liberi.
După întoarcerea în țară, în ianuarie 1990, Ion Rațiu a fost direct implicat în refacerea Partidului Național Țărărnesc (PNȚ) alături de Corneliu Coposu, devenind vicepreședinte al partidului, ce poartă de-atunci numele de Partidul Național Țărănesc, Creștin și Democrat (PNȚCD).
A candidat la funcția de președinte al României la alegerile din 1990 unde a obținut 4,29% din voturi, ocupând locul trei. Ulterior, a fost ales deputat de Cluj din partea PNȚCD la alegerile din 20 mai 1990, respectiv la cele din 1992. În 1996 a fost ales deputat de Arad, tot din partea PNȚCD. În 1991 a înființat ziarul Cotidianul. A murit la Londra în anul 2000.