Un număr de 28 de companii din România vor participa în iunie la târgul transport logistic de la Munchen

Potrivit unui comunicat al Camerei, spaţiul destinat vizitatorilor şi expozanţilor se întinde pe o suprafaţă echivalentă a 21 de terenuri de fotbal, ceea ce reflectă importanţa crescândă a industriei, care devine tot mai relevantă la scară mondială.

„Participarea la transport logistic 2025 reprezintă pentru companiile participante un pas important în construirea unor relaţii de afaceri durabile la nivel internaţional şi în afirmarea României ca hub strategic în inima Europei”, se arată în comunicat.

Anul acesta, 15 companii din România participă în Pavilionul României de la târgul transport logistic de la Munchen, care va fi situat în hala A4, stand 215. În cadrul standului României, expozanţii sunt expuşi unei audienţe internaţionale, ce include profesionişti din domenii diverse, interesaţi de viitoare colaborări în regiunea Europei de Est.

La acest stand îşi vor expune oferta companiile: Agexim, Air Sea Forwarders, Ascent Soft, BB Trans, CTP România, Devega, Elogistics Corporation, Orient, Oprean, Portul Constanţa, Railport Arad, Rozoti, Sea Container Group, TTS (Trade Transport Services) şi Transcom.

Pe lângă expozanţii de la standul comun, alte 13 companii au fost interesate să participe cu standuri individuale, numărul firmelor româneşti ridicându-se astfel la 28. Acestea sunt: Agrotrans Logistic C.A., Atlas Express & Logistic, CargoTrack Solutions, CGA Trans Experience, E-P Rail, Globemar Operations, Grup Feroviar Român (GFR), Holleman Special Transport & Project Cargo, Hope Sped, Laguna Technology, PBN Logistics, Routier European Transport şi Bipmobile.

Practic, industria de transport şi de logistică, în toată complexitatea ei, va fi prezentă la târg, unde jucători-cheie internaţionali expun soluţii de logistică, mobilitate, IT şi gestionarea lanţului de aprovizionare. Este un prilej pentru vizitatori, dar mai ales pentru companii, să fie la curent cu tendinţele şi temele de actualitate din IT, e-business, telecomunicaţii, intralogistică, sisteme de gestionare a depozitelor, inclusiv containere optimizate şi soluţii pentru mărfuri speciale, identificare automată şi ambalare, echipamente pentru transportul de marfă – rutier, feroviar, pe apă, aerian şi combinat.

Târgul mai cuprinde, în afara sălilor interne pentru expozanţi, şi spaţii externe, pentru expunerea de locomotive, camioane, trenuri, şine de căi ferate. Alte evenimente prevăzute sunt conferinţele de specialitate, scena expozanţilor şi Campus Plaza, destinate prezentării companiilor şi start-up-urilor.

Orice provocare internaţională impactează direct mişcarea mărfurilor de la un continent la altul, după cum susţin reprezentanţii industriei, conform reprezentanţilor AHK România.

„Am văzut acest lucru în timpul pandemiei, când Canalul Suez a fost blocat. Specialiştii din acest domeniu sunt cei care găsesc soluţii pentru ieşirea din impas. Ei trebuie să găsească noi căi, noi rute, noi reţele pentru a rezolva problemele”, a afirmat directorul transport logistic internaţional, Robert Schonberger, citat în comunicat.

Anul acesta, organizatorii se aşteaptă să primească peste 2000 de companii din peste 70 de ţări. Printre statele care vin pentru prima oară se numără Pakistan, Filipine, Turkmenistan, Uruguay, Uzbekistan.

„Anul trecut, 60% din expozanţii noştri erau din afara Germaniei, anul aceste procentajul lor este de 65%. Avem tot mai multe cereri din China, Marea Britanie, Italia, Polonia, Turcia, Statele Unite sau Emiratele Arabe”, a adăugat Schonberger.

Potrivit acestuia, tocmai această deschidere internaţională explică succesul târgului, care nu mai este demult doar un eveniment german, se arată în comunicatul AHK România.

„Creşterea vine şi din afara Europei, unde în general oamenii de afaceri nu sunt pesimişti cu privire la viitor. Ei au nevoie să se întâlnească faţă în faţă, să deruleze afaceri, iar situaţia internaţională pare să fi mai bună decât în Germania”, a explicat Schonberger.

AHK România este reprezentanţa oficială a economiei germane. Înfiinţată în 2002, AHK numără peste 670 de firme-membre şi oferă companiilor o platformă importantă pentru networking, schimb de informaţii şi experienţe. Prin serviciile pe care le oferă şi prin evenimentele pe care le organizează, AHK România susţine activ companiile germane la intrarea lor pe piaţa românească şi este, totodată, partener al firmelor româneşti interesate de piaţa germană. De la 1 ianuarie 2020, în cadrul AHK România funcţionează şi Centrul de competenţă pentru Republica Moldova.

Sursa: www.stiripesurse.ro

MAI, avertisment pentru persoanele care stau în chirie și nu-și declară reședința reală. Până pe 10 iunie trebuie să facă acest lucru

Grindeanu, despre lotul 3 al A0 Sud: Lucrările sunt la peste 90%/ Pe 31 mai începem procedurile de recepţie, iar apoi, după maxim două săptămâni, putem să dăm în circulaţie aceşti 17 kilometri