CSM: Judecătorii BEC au redactat sau supervizat un număr mediu de 62 de decizii pe zi în primul tur şi 396 de decizii pe zi în cel de-al doilea tur de scrutin / Au fost supervizate 11.616 adrese scrise privind derularea procedurilor

Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) a apreciat, marţi, activitatea depusă de către judecătorii din cadrul birourilor electorale şi a precizat că cei din Biroul Electoral Central au redactat sau supervizat un număr mediu de 62 de decizii pe zi în primul tur şi 396 de decizii pe zi în cel de-al doilea tur de scrutin. Au fost supervizate, de asemenea, 11.616 adrese scrise privind derularea procedurilor.

”În contextul derulării procesului electoral pentru alegerea Preşedintelui României, Consiliul Superior al Magistraturii îşi exprimă aprecierea pentru efortul profesional deosebit al judecătorilor care au participat la procedurile electorale, în calitate de membri sau preşedinţi ai birourilor electorale, gestionând un volum de activitate foarte mare, într-un cadru procedural riguros, cu termene foarte scurte şi responsabilităţi majore pentru desfăşurarea corectă, transparentă şi eficientă a acestor proceduri”, a transmis, marţi, CSM, într-un comunicat de presă.

Instituţia precizează că, Biroul Electoral Central, din care au făcut parte judecătorii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, a emis 1.925 de decizii în preziua şi ziua votării aferente primul tur al alegerilor prezidenţiale şi un număr de 3.960 de decizii aferente celui de-al doilea tur, pentru soluţionarea plângerilor vizând activitatea în mediul online.

”Astfel, după participarea la şedinţe, judecătorilor din cadrul BEC le-a revenit sarcina să redacteze ori să supervizeze un număr mediu de 62 de decizii pe zi în primul tur şi 396 de decizii pe zi în cel de-al doilea tur de scrutin, acestea fiind publicate cel târziu a doua zi după şedinţa în care au fost adoptate”, a mai transmis CSM.

Instituţia precizează că, de asemenea, au fost redactate sau supervizate 104 decizii date în soluţionarea contestaţiilor împotriva hotărârilor birourilor electorale ori ale sectoarelor Municipiului Bucureşti şi au fost supervizate 11.616 adrese scrise privind derularea procedurilor electorale.

”Judecătorii delegaţi în birourile electorale din întreaga ţară au dat dovadă de profesionalism şi echilibru, contribuind esenţial la protejarea valorilor democratice şi la buna desfăşurare a procesului electoral, misiunea lor presupunând atât activităţi de decizie, organizare şi coordonare, cât şi soluţionarea cu celeritate a numeroare cereri şi contestaţii, ceea ce a impus un efort major susţinut”, a mai transmis CSM.

Activitatea Biroului Electoral Central nu s-a finalizat deocamdată, încă nefiind anunţate rezultatele finale ale scrutinului de duminică.

 

 

 

Superliga: Marius Şumudică nu mai este antrenorul echipei Rapid

Dan Șucu și Viorel Moldovan, reclamați de CCA la Comisia de Disciplină