Legumele pot face și rău: Cum se transformă năutul dintr-un aliment sănătos, într-unul periculos

De exemplu, un aliment extrem de popular în rândul românilor, prezent în toate supermarketurile din țară, este adesea preparat incorect.

Năutul este considerat un aliment sănătos, bogat în fibre și potasiu, dar modul greșit de preparare poate transforma acest ingredient într-un potențial pericol pentru sănătate. Potrivit publicației 20minutos.es, procesul de conservare implică adăugarea unei cantități mari de sare, ceea ce poate afecta în special persoanele cu afecțiuni cardiovasculare.

De ce este periculos năutul? Majoritatea consumatorilor folosesc năutul direct din conservă, fără a elimina lichidul sărat în care se află boabele. Specialiștii recomandă aruncarea lichidului și spălarea temeinică a năutului sub jet de apă rece. Prin această metodă, conținutul de sodiu este redus semnificativ, chiar și cu 50%.

După clătire, năutul devine sigur pentru consum, fiind o opțiune ideală chiar și pentru cei care suferă de hipertensiune sau colesterol crescut, datorită beneficiilor nutriționale.

Sursa: www.stiripesurse.ro

Cine au fost Sf. Mc. Vasilisc și Marcel – Sfinți militari în calendarul ortodox

Boloş, sceptic cu privire la posibilitatea prelungirii termenelor pentru PNRR: Decât să aşteptăm minuni, mai bine implementăm proiectele, pentru că ce-i în mână nu-i minciună