Primul mare proiect imobiliar ce poate fi deblocat, speră investitorul, după demisia lui Nicușor Dan: Sperăm ca autoritățile să deblocheze parcursul proiectului

Trenul din nord-vest a fost cumpărat de suedezi în anul 2016, de la fostul vicepreședinte de la clubul de fotbal Steaua București, Teia Sponte, în schimbul sumei de 24 de milioane de euro. Mai înainte, acel teren a aparținut Întreprinderii Agricole de Stat (IAS) Mogoșoaia. Acum, cei de la Vastint vor să construiască pe respectivul teren un proiect mixt, predominant rezidențial.

Pentru că multe proiecte imobiliare au fost blocate, prețurile au luat-o razna în raza Capitalei, e de părere unul dintre reprezentanții companiei suedeze, Antoniu Panait.

„Cred că este necesar să se deblocheze orașul, dar cu standarde foarte clare. În România încă mai există discuții de tipul „oul sau găina” legat de cine ar trebui să facă infrastructura. Ar trebui să există reguli și legi clare în privința urbanismului.

Prețul locuințelor a crescut foarte mult în ultimii ani. Poate o să stagneze puțin, dar prețul o să înceapă să crească din nou, pentru că nu se livrează locuințe noi, deși cererea există”, a declarat Panait, potrivit Profit.ro.

Reprezentantul afaceriștilor scandinavi crede că nu există motive pentru ca proiectul imobiliar să rămână blocat.

„Sperăm ca autoritățile să deblocheze parcursul proiectului nostru din Sisești. Am cumpărat terenul în 2016 și am proiectat un parc central, din proprie inițiativă, de mărimea parcului Cișmigiu, de 14-15 hectare.

Pe Planul Urbanistic Zonal (PUZ) avem inclusă și o școală privată și liceu, avem teren dedicat unei grădinițe și școală de stat. Este inclus un post de poliție, săli de sport, piscine, totul în jurul parcului. Acum așteptăm avizul arhitectului-șef al Capitalei. Noi sperăm că nu o să mai dureze mult”, a transmis Panait.

Directorul Vastint a oferit mai multe informații și despre proiectul planificat pentru Timpuri Noi.

„Suntem dispuși să mergem în paralel cu proiectul din Sisești și Timpuri Noi Square (n.red., dacă se obține autorizația). Siseștiul este un proiect de anvergură, care se va desfășura în 15-20 de ani, etapizat. Vor fi necesare peste 15 Planuri Urbanistice de Detaliu (PUD) în jurul parcului. Fiecare fază va cuprinde sute de locuințe”, a explicat Panait.

Cele două clădiri din zona Timpuri Noi, clădiri de birouri, vor avea o suprafață de 60.000 de metri pătrați. Terenul a aparținut fostei fabrici Timpuri Noi. Livrarea clădirilor este planificată pentru finalul anului 2026. Apoi, investitorii au în plan autorizarea și construirea ultimei etape de dezvoltare de la Timpuri Noi, ce reprezintă mai multe blocuri de locuințe.

Petiţie semnată de sute de persoane, după ce directorul unuia dintre liceele de prestigiu din Ploieşti a demisionat, acuzând controale abuzive/Reclamaţiile care au generat verificările nu sunt din partea elevilor sau părinţilor

Weekend plin în Capitlală: Spectacole, demonstraţii de skateboarding şi dansuri greceşti,în cadrul evenimentului „Străzi Deschise”