Crimă ca-n filme la locul de joacă: Otrăvită cu Furadan de prietena ei, în timp ce se dădea în leagăn, la Tulcea

#image_title

O crimă șocantă, desprinsă parcă dintr-un scenariu de film, a cutremurat opinia publică după ce o femeie a fost ucisă prin otrăvire cu o substanță extrem de toxică, folosită în mod obișnuit ca pesticid. Fapta a fost comisă cu scopul de a-i sustrage victimei indemnizația de handicap în valoare de doar 375 de lei. Inculpata, identificată și trimisă în judecată pentru omor calificat și tâlhărie, a fost condamnată la 18 ani de închisoare, dar a contestat recent decizia instanței.

Crimă îngrozitoare s-a petrecut în județul Tulcea. Femeia, încadrată în grad de handicap, a fost otrăvită cu Furadan, iar principalul suspect, o prietenă de-a sa, a fost condamnat la 18 ani de închisoare. Cazul, cu detalii de o cruzime rară, a ajuns acum pe masa Curții de Apel Constanța, după ce inculpata a contestat decizia Tribunalului Tulcea.

Potrivit anchetatorilor, totul s-a petrecut în localitatea Jurilovca, în luna septembrie 2021. Victima, o femeie cu dizabilități psihice și locomotorii, a fost convinsă să consume o băutură toxică, sub pretextul unei relații de prietenie. „Inculpata i-a dat acesteia să consume dintr-un recipient de suc de 0,5 litri, în conținutul căruia amestecase în prealabil o substanță toxică (Carbofuran)”, se arată în actul de acuzare.

Femeia a decedat la scurt timp, iar anchetatorii au stabilit că scopul crimei a fost furtul indemnizației de handicap, în valoare de 375 lei, ridicată chiar în ziua respectivă de la oficiul poștal. „Motivul real al comiterii omorului a constat în sustragerea unei sume de bani de la victimă – persoană cu handicap și relevă periculozitatea ridicată a inculpatei și lipsa oricărui sentiment de empatie al acesteia față de victimă”, notează Tribunalul Tulcea în motivarea sentinței, citată de Ziarul Amprenta.

I-a dat să bea otravă într-un PET, apoi i-a furat banii. Crimă șocantă în plină zi!

Inculpata, identificată ca A.U., din Jurilovca, a fost trimisă în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Tulcea pentru omor calificat și tâlhărie. În prima fază a anchetei, ea a recunoscut că a pus otravă într-o sticlă cu apă și că i-a oferit băutura victimei, care se afla într-un parc de joacă. „Victima ar fi consumat amestecul toxic în timp ce se dădea în leagăn, în parcul de joacă din spatele blocului”, au precizat anchetatorii. Ulterior, femeia și-a schimbat declarațiile, negând implicarea în otrăvire și susținând că autorul ar fi fost un fost concubin.

Pe parcursul procesului, inculpata a invocat că este parțial surdo-mută și a comunicat greu inclusiv cu interpretul de limbaj mimico-gestual pus la dispoziție de instanță. „Singura persoană ce ar reuși să comunice cu aceasta fiind o mătușă a inculpatei”, se arată în dosar. În fața instanței, femeia a declarat, prin intermediul rudei sale, că nu recunoaște faptele de care este acuzată, susținând că era prietenă cu victima.

Expertiza psihiatrică efectuată în cauză a stabilit că inculpata suferă de „o întârziere mentală ușoară sau medie și discernământ diminuat”, dar a fost considerată totuși responsabilă penal pentru faptele sale.

Inculpata și-a schimbat declarația și vrea în libertate

Victima, potrivit actelor din dosar, era diagnosticată cu oligofrenie de gradul II și avea o deficiență locomotorie severă. Tribunalul Tulcea a subliniat că inculpata a profitat nu doar de relația de încredere dintre ele, ci și de vulnerabilitatea evidentă a victimei. „A profitat de handicapul psihic și fizic al victimei, care nu i-a permis acesteia să exercite o apărare efectivă față de acțiunea inculpatei de a o convinge să ingereze otrava”, arată motivarea instanței.

După ce victima a căzut în stare de inconștiență, inculpata i-ar fi sustras banii și ar fi încercat să șteargă urmele faptei. „După comiterea infracțiunilor a încercat să ascundă urmele săvârșirii acestora, aruncând recipientul din care a turnat otravă și recipientul din care i-a dat victimei să bea”, mai arată instanța.

Tribunalul Tulcea a condamnat-o pe A.U. la 18 ani de închisoare pentru omor calificat și tâlhărie. În data de 1 iulie 2025, inculpata a contestat decizia la Curtea de Apel Constanța, instanță care va da o hotărâre definitivă.

Precizăm că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale, iar trimiterea rechizitoriului la instanță nu poate înfrânge principiul prezumției de nevinovăție.

Sursa: www.stiripesurse.ro

Lovită în plină stradă: O bătrână a ajuns la spital cu traumatism cranian

Italia, în alertă maximă – Munca în aer liber, interzisă din cauza temperaturilor extreme