Centura oraşului Sinaia, redeschisă circulaţiei / Trei turişti surprinşi de furtună la cota 2000 din Bucegi, coborâţi în siguranţă până la cota 1400

#image_title

Circulaţia rutieră pe şoseaua de centură a oraşului Sinaia a fost reluată în condiţii normale, miercuri după-amiază, după ce, timp de câteva ore, a fost restricţionată în urma furtunii înregistrate în nordul judeţului Prahova. Trei turişti pe care furtuna i-a surprins pe munte, la Cota 2000 din Bucegi, au fost coborâţi în siguranţă până la cota 1400.

Poliţia Prahova anunţă că traficul rutier a fost reluat în condiţii normale pe Drumul Naţional 1, pe centura ocolitoare a staţiuniii Sinaia

Drumul a fost blocat timp de câteva ore la kilometrul la 123+500 de metri, după ce o furtună care a durat câteva minute a doborât copaci şi a dislocat acoperişul Gării Regale.

CFR a anunţat că imobilul în care funcţionează gara din staţiune nu a fost afectat de intemperii, însă clădirea de centralizare electrodinamică situată în staţia de cale ferată Sinaia, imobil în care sunt amplasate birourile şi instalaţiile de siguranţa circulaţiei, a fost afectată. Clădirea este situată chiar lângă gara pentru călători. CFR precizează că instalaţiile de siguranţa circulaţiei nu au fost avariate.

”La faţa locului se află echipe de specialişti care evaluează pagubele şi dispun măsurile necesare pentru punerea în siguranţă a clădirii şi a instalaţiilor amplasate în interior”, a transmis compania.

Trei turişti pe care furtuna i-a surprins pe munte, la cota 2000 din Bucegi, s-au adăpostit la refugiul din zonă. Ei au fost preluaţi de autorităţi şi coborâţi în siguranţă până la cota 1400.

Furtuna a provocat pene de curent, Spitalul Orăşenesc Sinaia fiind nevoit să funcţioneze cu ajutorul unui generator. În urma fenomenelor meteo extreme, 14 persoane au fost rănite, una dintre ele având nevoie de cusături în zona capului, iar alte trei fiind trimise la Spitalul de Ortopedie din Azuga.

 

Radu Miruţă: În perioada în care ne străduiam să identificăm măsuri de reducere a deficitului, în multe companii de stat s-au mărit indemnizaţiile şi cu de 5 ori mai mult / Voi introduce noi indicatori de performanţă, cine nu bifează, pleacă

Fenomenele meteo extreme în România vor fi tot mai dese şi tot mai violente/ Climatolog: Ar trebui să nu le mai privim ca pe nişte excepţii. Aceste fenomene au loc atunci când o masă de aer rece o înlocuieşte pe cea caldă existentă