Potrivit Primăriei Brașov, concluziile specialiștilor care au făcut parte din această comisie sunt îngrijorătoare având în vedere faptul că doar în zona parcului Aleea Tiberiu Brediceanu (zona aleilor) au fost identificați 251 de arbori care prezintă pericol pentru cetățenii care se plimbă și se relaxează în această zonă. La aceștia se adaugă alte sute în fondul forestier, transmite Mediafax.
,,Astăzi, Comisia constituită prin ordin al prefectului are primele concluzii pe care le-am ascultat. Din păcate, sunt unele care nu sunt prea plăcute sau fericite. Dar pentru ca să salvăm vieți omenești e bine să prevenim pericole și să ascultăm ce ne spun specialiștii. Am stabilit astăzi că trebuie să fie soluții imediate, care trebuie să fie implementate, extracția a ceea ce este periculos, o etapă de toaletare a ceea ce mai puțin periculos și o campanie masivă de plantări în toamnă. Este important să punem în practică ceea ce ne spun specialiștii, să nu ne dăm noi cu părerea ce ar fi bine sau nu. Dacă ei au stabilit că vom merge pe aceste trei direcții: extragere, toaletare și plantare de arbori tineri, exact așa vom face”, a declarat primarul Brașovului, George Scripcaru.
De asemenea în zonă s-a observat faptul că solul este superficial și scheletic (cu un conținut mare de rocă instabilă) ceea ce constituie un risc crescut de dezrădăcinări.
,,Comisia de verificare a identificat aproape 600 de arbori periculoși. Există două categorii de arbori periculoși o categorie de arbori care, din păcate, trebuie efectiv înlăturați, trebuie tăiați în regim de urgență, pentru că prezintă niște caracteristici care fac ca acești arbori să pună în pericol viața oamenilor”, a precizat Florin Nan, reprezentantul Gărzii Forestiere în această comisie.