Alexandru Rogobete, după o vizită pe şantierul Centrului de Arşi Gravi de la Tg. Mureş: Se lucrează deja la interior, iar dacă ritmul se menţine, în primăvara anului viitor acest spital va fi funcţional

#image_title

Ministrul Sănătţii a vizitat, vineri, şantierul Centrului de Arşi Gravi de la Tg. Mureş şi a apreciat că ritmul de lucru este bun. ”Dacă ritmul se menţine, în primăvara anului viitor acest spital va fi funcţional”, a transmis ministrul.

“Astăzi am vizitat şantierul Centrului pentru Arşi Gravi de la Târgu Mureş – un proiect esenţial, finanţat prin Ministerul Sănătăţii cu sprijinul Băncii Mondiale. Lucrările avansează într-un ritm susţinut: se lucrează deja la interior, iar dacă ritmul se menţine, în primăvara anului viitor acest spital va fi funcţional”, a transmis, vineri, Alexandru Rogobete.

Ministrul Sănătţii a apreciat că, ”după zeci de ani de aşteptare şi promisiuni neonorate, începem să vedem spitale noi ridicându-se în România”.

”Este un semn clar că sistemul de sănătate se schimbă în bine – nu doar pe hârtie, ci în mod concret, în beneficiul pacienţilor. Felicit echipa de management al proiectului, conducerea spitalului, echipa Băncii Mondiale din Ministerul Sănătăţii şi pe toţi oamenii de bună credinţă care fac ca lucrurile să se întâmple în bine”, a mai transmis ministrul Sănătăţii.

Potrivit acestuia, ”oamenii merită spitale moderne, sigure, eficiente – iar acest centru de la Târgu Mureş este dovada că se poate!”.

Noul centru va avea o arie construită – desfăşurată de 24.577 mp cu următoarele funcţiuni: centru de arşi cu 5 paturi pentru pacienţi critici, 10 paturi pentru terapie intermediară şi pentru microchirurgie şi chirurgie reconstructivă, secţia ATI a spitalului cu 57 de paturi şi 25 de săli de operaţie distribuite pe două etaje. Investiţia se ridică la 322 de milioane de lei şi va fi asigurată de Ministerul Sănătăţii prin Banca Mondială.

 

Bolojan: Vor fi probabil primării care vor trebui să îşi reducă personalul / În multe locuri, va fi o reducere de personal pentru că o parte din structurile administraţiei locale, ca şi cele centrale de altfel, au personal excedentar

O misiune ştiinţifică cartografiază 3.350 de butoaie cu deşeuri radioactive aruncate în Atlantic în 1949-1993 de către ţări europene, la acea vreme considerată o soluţie normală în gestionarea deşeurilor provenind din industria nucleară