Fostul fundaș John Terry, nemulțumit de direcția în care se îndreaptă fotbalul

#image_title

Antrenor la academia lui Chelsea, John Terry, este critic faţă de evoluţia fotbalului, fostul căpitan al echipei de pe Stamford Bridge deplângând dispariţia jucătorilor creativi, potrivit Agerpres.

Fostul fundaş emblematic al lui Chelsea (717 meciuri între 1998 şi 2017) nu se regăseşte în jocul practicat de majoritatea echipelor, inspirat de posesia lui Manchester City, formaţia antrenată de Pep Guardiola.

“Nu-mi mai place să mă uit la fotbal ca înainte, din cauza modului în care jocul a evoluat”, a spus Terry într-un interviu acordat postului de radio britanic TalkSport. “De exemplu, când echipele joacă împotriva lui Manchester City şi sunt 11 jucători în spatele mingii, este plictisitor. Faptul că Manchester City încearcă să zdrobească echipa adversă este cu adevărat plictisitor”, a adăugat el.

Profilurile jucătorilor, din ce în ce mai stereotipe, sunt în primul rând la originea acestei uniformizări a jocului, potrivit lui Terry, care a făcut parte din stafful lui Aston Villa, apoi al lui Leicester, înainte de a se alătura academiei lui Chelsea în iulie 2023.

“Nu mai vedem atâtea şuturi ca înainte. Nu mai vedem jucători precum Eden Hazard sau Joe Cole, capabili să te facă să te ridici de pe scaun”, s-a plâns Terry, în discuţia sa cu tenismanul australian Nick Kyrgios.

Totuşi, Terry nu a pierdut din vedere ideea de a deveni antrenor al unei echipe profesioniste. “Pasiunea mea nu s-a diminuat deloc. Bineînţeles că vreau să devin antrenor”, a reiterat englezul în vârstă de 44 de ani. “Este nevoie de timp. Mă uit la meciuri, le revăd, particip la cursuri, petrec atât de mult timp aşteptând această oportunitate. (…) Mă simt pregătit. Ştiu că sunt pregătit”, a afirmat el.

Sursa: www.stiripesurse.ro

UE rămâne pregătită pentru un acord de principiu cu SUA, declară purtătorul de cuvânt pentru comerț

Bolojan: Dacă România nu îşi mai risipeşte banii, ţara asta are un potenţial foarte mare / Nu mai trebuie să ne batem joc de banii ţării şi lucrurile se echilibrează mai repede decât ne aşteptăm