Cseke Attila: Propunem ca Primăria să aibă dreptul de a decide dacă autorizează jocuri de noroc pe raza localităţii/ În următoarele şase luni, cei care desfăşoară aceste activităţi vor trebui să ceară acceptul autorităţii locale

#image_title

Ministrul Dezvoltării, Cseke Attila, a afirmat că Guvernul propune descentralizarea activităţii jocurilor de noroc astfel încât Primăria să decidă dacă le autorizează sau nu. De asemenea, autoritatea locală poate decide instituirea unei taxe speciale anuale pe care o va plăti operatorul de jocuri de noroc. Cseke Attila a anunţat că, într-o perioadă de până la şase luni, cei care desfăşoară activităţi de jocuri de noroc vor trebui să ceară acceptul autorităţii locale.

”O măsură specifică pe care o propunem în acest pachet este aceea referitoare la descentralizarea activităţii organizării jocurilor de noroc astfel încât autoritatea locală, în speţă Primăria, să aibă dreptul de a decide dacă autorizează, îşi doreşte, sau nu autorizează, nu îşi doreşte, efectuarea sau această activitate de jocuri de noroc pe raza localităţii pe care o gestionează”, a afirmat, vineri, Cseke Attila, într-o conferinţă de presă.

 
El a menţionat că autoritatea locală va trebui să decidă în 30 de zile dacă acceptă sau nu acceptă o asemenea activitate în localitate.

 
”De asemenea, autoritatea locală poate decide, în cazul în care răspunsul este afirmativ, amplasarea acestor activităţi de jocuri de noroc în o anumită zonă, pe anumite străzi pe care le identifică după nevoia şi interesul local. Autoritatea locală poate să decidă instituirea unei taxe speciale anuale, care se va plăti de către operatorul licenţiat pe jocuri de noroc care desfăşoară astfel activitatea. Conform procedurii, în 30 de zile de la notificarea de la operatorul licenţiat că doreşte să deschidă o asemenea activitate, autoritatea locală va putea decide, va da un acord sau un refuz”, a explicat ministrul Dezvoltării.
 
El a precizat că operatorii care desfăşoară activităţi de jocuri de noroc trebuie să ceară acceptul autorităţii locale într-o perioadă de şase luni. 
 
”În ceea ce priveşte activităţile care se desfăşoară în prezent, va fi instituit un termen de şase luni, un termen tranzitoriu, în aceste şase luni cei care desfăşoară aceste activităţi vor trebui să ceară acceptul autorităţii locale. Dacă există acceptul autorităţii locale, activitatea poate continua în condiţiile legii. Dacă acest accept nu va exista, va exista un refuz, atunci activitatea nu se va mai desfăşura pe raza localităţii respective”, a mai declarat Cseke Attila.

Ilie Bolojan: Alocarea fondurilor guvernamentale funcţie de gradul de colectare al impozitelor: Dacă nu se realizează indicatorii, sumele vor fi repartizate direct proporţional / Un funcţionar public, normă împărţită între două, trei primării

Premierul anunţă o grilă de salarizare unică pentru localităţile care nu-şi acoperă din veniturile proprii, nici măcar cheltuielile de personal: Dacă cea mai mare parte a sumelor vin de la Guvern, este normal să existe o standardizare de cheltuieli