Iaşi – Bărbat arestat preventiv după ce a fost prins la volan cu o alcoolemie de aproape 4 la mie

Un bărbat din judeţul Iaşi a fost arestat preventiv pentru comiterea infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe, decizia judecătorilor fiind luată în condiţiile în care rezultatele analizei toxicologice au arătat ca avea o alcoolemie de aproape 4 la mie în sânge.

Şoferul a fost oprit în seara zilei de 25 august pe strada Nicolae Iorga din oraşul Hârlău, tronson rutier care coincide cu drumul european 58.

Poliţiştii care l-au tras pe dreapta l-au testat cu etilometrul marca DRAGER, care a arătat o îmbibaţie alcoolică de 1,57 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Bărbatul a fost dus la spital, unde i s-au recoltat probe de sânge. Prima analiză, recoltată în seara de 25 august la orele 21:10, a indicat o alcoolemie de 3,78 grame la mie alcool pur în sânge. A doua analiză, pe probe recoltate o oră mai târziu, a arătat o alcoolemie de 3,58 grame la mie alcool pur în sânge, informează Parchetul de pe lângă Judecătoria Hârlău într-un comunicat dat publicităţii miercuri.

Şoferul a fost prezentat judecătorilor cu propunere de arestare preventivă, pe numele său fiind emis mandat pentru 30 de zile, precizează procurorii.

Ambasadorul Columbiei în Nicaragua, Leon Fredy Munoz, inculpat de Curtea Supremă columbiană cu privire la trafic de droguri

Jocurile Olimpice: Jucătorii nord-coreeni de tenis de masă care şi-au făcut un selfie cu sud-coreenii ar putea fi sancţionaţi