Olaf Scholz o spune răspicat! Germania nu va livra rachete de croazieră Ucrainei, indiferent de deciziile aliaților

<div class=""

Într-o vizită în Prenzlau, statul Brandenburg, Scholz şi-a reiterat refuzul de a livra rachete de croazieră Taurus, spunând …ar presupune „un risc enorm de escaladare” a războiului din Ucraina.

Rachetele de croazieră Taurus, ar putea permite Ucrainei să lovească Moscova, având o rază de acţiune de circa 500 de kilometri.

Am spus nu acestui lucru. Şi desigur că aceasta se aplică şi altor arme, dacă le-am furnizat, care ar putea atinge o distanţă aşa de mare”, a insistat Scholz. „Şi aşa rămân lucrurile. Chiar dacă alte ţări decid altfel„, a adăugat cancelarul german.

Vladimir Putin, în schimb, a declarat că utilizarea armelor occidentale cu rază lungă de către Ucrainei, va fi percepută ca o acţiune împotriva unor ţinte în interiorul teritoriului rus, ca o implicare a NATO în război.

Acest lucru va însemna că ţările NATO, SUA, ţările europene se vor lupta cu Rusia”, a avertizat Putin.

Şoferii de taxi, ridesharing sau livratorii, victimele unei noi metode de înşelăciune: Sunt rugaţi să depună bani, ori să încarce cartele SIM, cu promisiunea că primesc banii când iau clientul. Apoi nu li se mai răspunde le telefon

Boloş: vom aloca fonduri pentru a ajuta la refacerea caselor şi a vieţilor afectate de inundaţii