MAE: Atenționare de călătorie pentru Slovacia și Austria – cod roșu de inundații. Un pompier a murit în Austria și 4 oameni sunt dați dispăruți în Cehia

<div class=""

Institutul Hidrometeorologic slovac a emis în acest sens un cod roşu pentru zonele din vest, de fenomene severe meteorologice (ploi – Bratislava, Trnava, Trencin) şi hidrologice (inundaţii – Bratislava şi împrejurimi, precum şi în Zahorie, Trnava, Kysuce), precum şi coduri portocaliu sau galben pentru zona centrală şi de sud a ţării (ploi şi posibile inundaţii).

Fenomenele se vor manifesta cu putere în intervalul de timp menţionat, în Bratislava şi localităţile din zonă fiind în vigoare o stare de necesitate, precizează reprezentanţii MAE într-un comunicat de presă.

Un baraj din sud-vestul Poloniei a cedat sâmbătă seară în urma precipitaţiilor abundente, în timp ce echipele de intervenţie poloneze, dar şi din ţări precum Republica Cehă şi Austria, continuă să se confrunte cu inundaţii grave provocate de cantităţile istorice de precipitaţii din ultimele zile.

Un pompier a murit în timp ce intervenea la inundaţiile provocate de furtuna Boris în nord-estul Austriei, au anunţat duminică autorităţile regionale, informează Agerpres.

„Din păcate, un pompier a murit în timp ce intervenea la inundaţii”, a declarat într-o conferinţă de presă Johanna Mikl-Leitner, guvernatorul Austriei Inferioare, declarată zonă calamitată.

O persoană s-a înecat în Polonia, iar alte patru sunt date dispărute în Republica Cehă vecină în urma ploilor torenţiale şi a creşterii nivelului râurilor provocate de furtuna Boris, au anunţat duminică autorităţile din ambele ţări.

Ciclonul Boris a afectat întreaga Europă Centrală şi de Est, provocând pagube şi inundaţii în Austria, Republica Cehă, Slovacia, Polonia şi România.

Sursa: www.stiripesurse.ro

Tenis: Serbia a câştigat barajul cu Grecia, din Cupa Davis

A fost găsită încă o persoană decedată, la Slobozia Conachi. Bilanţul după inundațiile devastatoare creşte la 5 morţi