A fost găsită încă o persoană decedată, la Slobozia Conachi. Bilanţul după inundațiile devastatoare creşte la 5 morţi

<div class=""

UPDATE:

O persoană dată dispărută în Pechea a fost găsită în viață, fără afecțiuni medicale, anunță ISU Galați. Potrivit pompierilor, o altă persoană este dispărută în Costachi Negri.

„Urmare a fenomenelor hidrometeorologice manifestate în zilele anterioare la momentul raportării sunt înregistrate:

– 5 persoane decedate

– 1 persoană dispărută (Costache Negri/GL)”, transmit pompierii gălățeni.

În prezent, în urma inundațiilor, o persoană a murit în localitatea Pechea, una la Drăgușeni, încă una la Costache Negri și alta la Corod. Acestora li se adaugă cea de-a cincea persoană găsită decedată în Slobozia Conachi.

ȘTIREA INIȚIALĂ:

„Urmare a manifestării fenomenelor hidrometeorologice manifestate în zilele anterioare, pe raza localităţii Slobozia Conachi din judeţul Galaţi, a fost identificată încă o victimă decedată, numărul total al persoanelor decedate fiind 5”, precizează IGSU.

„Nu avem o veste foarte bună, încă sunt două persoane dispărute de acum două nopţi”, spunea premierul Marcel Ciolacu, în cursul acestei dimineți.

Una dintre cele două persoane dispărute a fost găsită, ulterior, decedată.

Peste 250 de oameni au fost salvaţi de pompieri din casele inundate, unii la limită. Alţii s-au urcat pe acoperişuri şi au strigat disperaţi după ajutor.

12 localităţi au fost acoperite aproape în totalitate de ape, iar pericolul nu a trecut, pentru că hidrologii au prelungit codul roşu de inundaţii.

Un număr de 25 de școli din județul Galați au cursurile suspendate luni și marți, având în vedere gradul de afectare în urma inundațiilor, a anunțat duminică Ministerul Educației. Elevii din două școli din Vaslui vor fi relocați.

Sursa: www.stiripesurse.ro

MAE: Atenționare de călătorie pentru Slovacia și Austria – cod roșu de inundații. Un pompier a murit în Austria și 4 oameni sunt dați dispăruți în Cehia

VIDEO Gorj: Şoferii care vor să traverseze Transalpina – sfătuiţi să caute rute alternative; zăpada măsoară 5 centimetri