VIDEO FOTO Iarna își intră în drepturi în România: prima ninsoare din acest sezon / Stratul de zăpadă e de 5 cm

<div class=""

A nins pe Transalpina: stratul de zăpadă măsoară 5 cm, iar pericolul pentru șoferi deja a apărut.

„A venit iarna la munte!

Pe Transalpina, la peste 1900 m altitudine, în sectorul Dengherul -Cărbunele, stratul de zăpadă căzut se apropie de 5 cm, iar vizibilitatea este redusa din cauza celei.

Conducătorii auto care vor sa traverseze Transalpina peste masivul Parang sunt sfătuit sa renunțe sau sau sa fie pregătiți pentru drum în condiții de iarna.

Temperaturile sunt scăzute și se vor forma sectoare de polei, zăpadă înghețată și gheață”, transmite METEOPLUS pe pagina de Facebook.

Salvamont România

„Atenție!

Circulație îngreunată pe DN 67C, Transalpina, între Rânca și Obârșia Lotrului.

Temperatura scăzută a transformat precipitațiile în lapoviță și ninsoare care s-a depus pe partea carosabilă.

SDN Târgu-Jiu are a echipat un utilaj cu echipamentele pentru intervenții pe timp de iarnă și va face revizii și intervenții de câte ori este nevoie.

Nu vă deplasați pe sectoarele de drum acoperite de zăpadă/gheață dacă nu aveți autoturismele echipate corespunzător pentru iarnă”, transmite Salvamont Romania.

Vreme rea și în Austria. Avertizare MAE: „În Austria, este în vigoare o alertă cod roşu de vreme nefavorabilă”

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau intenţionează să călătorească în Austria că este în vigoare o alertă cod roşu de vreme nefavorabilă.

”Din cauza căderilor masive de zăpadă din zona montană şi a ploilor abundente din restul ţării, există riscul apariţiei de inundaţii şi alunecări de teren. De asemenea, se înregistrează perturbări semnificative ale traficului feroviar şi rutier, precum şi evacuări ale populaţiei din zonele afectate. Autorităţile austriece recomandă evitarea deplasărilor neesenţiale şi cooperarea cu autorităţile locale, în caz de situaţii de urgenţă”, precizează MAE.

Cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Viena : +4369911726027 şi Consulatului General al României la Salzburg: +436765568898.

MAE recomandă consultarea paginilor de Internet https://www.mae.ro (Sfaturi, alerte de călătorie), https://viena.mae.ro şi https://salzburg.mae.ro.

CFR SA: Traficul feroviar temporar oprit pe secţiunea Deva – Ilteu, din cauza unui deranjament care a provocat lipsa de tensiune în linia de contact / 4 trenuri de călători sunt afectate şi staţionează în gările de pe traseu

E alertă pe Internet! Poliția avertizează că o mare țeapă se răspândește pe rețele: e invocat numele Petrom, Transgaz, Hidroelectrica