VIDEO ‘Treaba voastră este să muriți aici’: Militari ruși, trimiși direct în gheara morții, după ce și-au criticat comandantul

<div class=""

 

 

Doi soldați ruși, care erau piloți experimentați de drone, și-au prezis moartea iminentă într-un videoclip pe <a href="Telegram, după ce au fost trimiși de comandantul lor într-o misiune sinucigașă. Soldații au primit ordin să ia cu asalt pozițiile ucrainene de lângă Pokrovsk, după cum au explicat în videoclipul publicat după moartea lor.

 

„Misiunea voastră este să muriți aici”

După cum a relatat  the Telegraph, pilotul dronei Dmitry Lisakovsky se aude spunând pe filmare: „Mă duc la atac. Dacă mă întorc, bine. Dacă nu, atunci vă vom arăta realitatea și vă vom explica”. Apoi a dispărut în timpul atacului.

Lisakowski și prietenul său Serghei Gritsai au avertizat împotriva serviciului în armata rusă. „Vă rog, nu serviți în forțele armate. Treaba voastră este să muriți aici, astfel încât comandantul regimentului să arate bine în fața superiorilor săi. Sunteți șerbii lui personali”, au spus ei, potrivit Telegraph.

 

Acuzații grave la adresa comandanților

Cei doi l-au mai acuzat pe comandantul lor că a facilitat traficul de droguri în unitatea sa și că a raportat succese false pe câmpul de luptă. De asemenea, el a fost suspectat că a transmis informații serviciilor de informații militare ucrainene. Potrivit Business Insider, Lisakowski și Gritsai au fost transferați la un batalion de infanterie de asalt după ce s-au certat cu comandantul lor.

Videoclipul a stârnit o dezbatere aprinsă în rândul bloggerilor militari ruși, care au criticat practica frecventă de a trimite forțe specializate în atacuri frontale. „Business Insider” relatează că astfel de proceduri se datorează și lipsei de trupe pe linia frontului. Jurnalistul Alexander Kots a numit acest lucru „sabotaj”.

Ministerul rus al Apărării a confirmat moartea celor doi piloți de drone și a anunțat o anchetă.

 

Arabii dau o lovitură de proporții: Cumpără, inclusiv cu bani cash, o parte a unei mari companii americane

Burduja: Ne aşteptăm ca în următoarele ore numărul gospodăriilor fără curent electric să se reducă la 1.000