Țara unde locuitorii stau pe saltele de bani: Economii de 430 de miliarde doar în numerar / Peste 1 milion de români sunt stabiliți aici

<div class=""

Banca a declarat că cifrele s-au bazat pe economisitorii care dețineau deja mai mult de șase luni de venit în economii în numerar, ceea ce subliniază „amploarea oportunității” dacă mai multe persoane ar investi.

Andrew Hagger, fondator al site-ului de finanțe pentru consumatori MoneyComms, a declarat: „Pentru persoanele care stau pe grămezi de bani cu o plasă de siguranță de economii, plasarea unei părți din aceștia în investiții i-ar putea ajuta să obțină o pensie mai bună”.

Cercetarea vine în contextul în care Autoritatea de Conduită Financiară finalizează planurile de a facilita furnizarea de către companii de îndrumare financiară – mai degrabă decât de consiliere completă – ca modalitate de a ajuta oamenii să investească. Oferirea de consultanță poate fi greoaie pentru întreprinderi, deoarece necesită reglementări și costuri suplimentare.

FCA a declarat în cadrul consultării de anul trecut că o opțiune este aceea de a permite companiilor să ofere „asistență direcționată” fără taxe inițiale, astfel încât firmele să poată sugera produse sau cursuri privind tranzacționarea de acțiuni bazate pe o piață țintă relevantă pentru consumator – mai degrabă decât sfaturi individuale.

O altă opțiune este de a permite o „consiliere simplificată”, astfel încât firmele să poată ajuta persoanele cu sume mai mici de investit și cu nevoi mai puțin complicate, fără a fi neviabilă din punct de vedere economic pentru firmă.

Barclays a spus că o cincime dintre oamenii care nu investesc în prezent cred că au cunoștințe insuficiente, potrivit sondajului său efectuat pe mai mult de 2.000 de persoane. Un sfert a considerat, de asemenea, că investițiile sunt prea complicate.

Factorii politici încearcă să încurajeze investițiile în acțiunile din Marea Britanie, care au suferit de pe urma unei perioade lungi de ieșiri de capital, deoarece investitorii și-au mutat banii în acțiunile globale în căutarea unor randamente mai mari.

Sasha Wiggins, directorul executiv la Barclays Private Bank and Wealth Management, a declarat: „Dacă acest decalaj de investiții din Regatul Unit poate fi redus, vom aborda două oportunități majore neexploatate – una pentru cei 13 milioane de investitori potențiali care ar putea câștiga profituri mai bune din economiile lor în numerar, pe termen lung; iar cealaltă pentru piețele de capital din Marea Britanie, care ar putea vedea un impuls dacă mai mulți oameni cu economii ar investi.”

Tom Stevenson, director de investiții la Fidelity International, a declarat că piața de valori din Marea Britanie se tranzacționează „destul de aproape” de un „teritoriu de negociere absolut”. Prin comparație, el a spus că valoarea acțiunilor americane este „aproape de vârfurile lor recente”.

Wiggins a spus că cheia pentru deblocarea economiilor este „schimbarea reglementată”. Barclays a făcut o serie de recomandări, inclusiv a solicitat FCA să dezvolte o „insignă” pentru investițiile „entry-level” pentru investitorii mai puțin experimentați.

A cerut autorităților de reglementare să reducă birocrația – cum ar fi declarațiile, avertismentele de risc și documentația – necesare în prezent pentru investitorii începători pentru a începe să tranzacționeze.

Kitty Ussher, șeful grupului de dezvoltare a politicilor la Barclays, a declarat: „Cercetarea noastră sugerează două bariere mari care îi împiedică pe cei cu economii să se implice în investiții: dificultatea de a identifica produsul de investiții potrivit pentru nevoile lor financiare și incapacitatea de a face comparații de produse.”

Peste 1 milion de români, stabiliți în Marea Britanie

Comunitatea de români este a doua ca mărime din Marea Britanie, după cea poloneză. Peste 1 milion de români s-au stabilit în Marea Britanie, iar circa 500.000 dintre ei se află în zona metropolitană din Londra.

Românii activează în sectoare deficitare ale pieței muncii din Marea Britanie. Unii dintre ei sunt medici sau asistenți sociali, în timp ce alții lucrează în domeniul construcțiilor.

Bilanţul inundaţiilor din Myanmar a crescut la 226 de morţi

Alertă extremă în Ungaria – Viktor Orban își amână deplasările externe