Bursă. Indicele BET, în urcare cu 0,8% în prima şedinţă a săptămânii

<div class=""

Dinamica a venit însă pe o lichiditate slabă, 23 milioane de lei pe cele două pieţe de acţiuni.

Vinerea trecută, Bursa a marcat în acest sens cel mai slab rulaj zilnic din 2024.

Valoarea tranzacţiilor realizate cu toate tipurile de instrumente a ajuns luni la 44,6 milioane de lei, dintre care 14,1 milioane de lei pe drepturi şi 4 milioane de lei pe obligaţiuni, potrivit datelor agregate de ZF de la BVB.

Cele mai mari creşteri din structura BET au fost consemnate de Digi Communications (3,4%), Electrica (2,6%), Romgaz (2%), MedLife (1,9%), Banca Transilvania (1,6%) şi Transgaz (1,5%). La capitolul scăderi se află One United Properties (-2,7%), Conpet (-2,1%) şi Hidroelectrica (-0,4%). Indicii au înregistrat dinamici precum 0,4% pe BET-FI şi 0,9% în cazul ROTX.

Pe Wall Street, sesiunea începea cu un Dow Jones în creştere cu 0,3% la un nou maxim istoric, în contextul în care investitorii prezintă optimism cu privire la următoarea decizie a Rezervei Federale (Fed), prin care se va marca un nou ciclu de scăderi ale dobânzilor.

Conform analiştilor citaţi de CNBC, există şanse de 63% ca Fed-ul să reducă dobânda de referinţă cu 50 de puncte de bază. Următoarea şedinţă a băncii centrale americane are loc între 17 şi 18 septembrie.

Suedia nu va prelua o participaţie la producătorul de baterii pentru vehicule electrice Northvolt

Bayern Munchen nu va conta câteva săptămâni pe fundaşul Sacha Boey