Serviciile secrete din Ucraina au aflat data la care Rusia vrea să încheie neapărat războiul

<div class=""

Kirilo Budanov, al cărui departament este renumit pentru operațiunile îndrăznețe în interiorul Rusiei, a îndepărtat temerile occidentale cu privire la o escaladare a acestui cel mai grav conflict armat din Europa de la cel de-al doilea război mondial, cerându-le occidentalilor „să nu le fie frică” să înarmeze mai bine Ucraina.

Printre aliații Moscovei, Coreea de Nord reprezintă o amenințare foarte importantă pentru Kiev din cauza livrărilor masive de obuze de artilerie către Rusia, care le folosește pe frontul din Ucraina, a mai spus șeful serviciilor de informații militare ucrainene. „Dintre toți aliații Rusiei, cea mai mare problemă a noastră este Coreea de Nord, deoarece, prin volumul de produse militare pe care le furnizează, afectează cu adevărat intensitatea luptei”, a explicat el.

Autoritățile nord-coreene „furnizează volume uriașe de muniție de artilerie […] acest lucru este critic pentru noi”, a spus influentul general Budanov. „Faptul că furnizează și rachete balistice este neplăcut, dar „mai puțin grav, din cauza cantității lor mai reduse, a asigurat generalul Budanov.

Statele Unite și Coreea de Sud au acuzat, de asemenea, Phenianul că furnizează Rusiei muniții și rachete pentru a sprijini invazia din Ucraina. Phenianul respinge însă aceste acuzații, dar organizația de investigație Conflict Armament Research a afirmat săptămâna aceasta că analizele deșeurilor arată că „rachetele produse în acest an în Coreea de Nord sunt folosite în Ucraina”.

Kirilo Budanov a afirmat, de asemenea, că Rusia „a făcut progrese considerabile” în producția de rachete balistice Iskander și a crescut „de câteva ori” numărul de bombe aeriene glisante, arme pe care armata rusă le folosește pentru a lovi ținte civile și militare în Ucraina.

„Acum vedem în mod clar utilizarea masivă a rachetelor Iskander-M” în Ucraina, în timp ce „bombele ghidate reprezintă o problemă uriașă pe linia frontului” unde sunt lansate împotriva trupelor ucrainene, a spus el.

Deși epuizați de doi ani și jumătate de război, ucrainenii vor continua să lupte, a asigurat militarul. „Luptăm pentru pământul nostru și nu avem altă opțiune. Nu putem spune: ‘Sunt obosit, asta-ia tot, plec’. Acesta este punctul nostru forte”, a spus el.

Sursa: LePoint.fr, în traducerea Rador Radio România

Sursa: www.stiripesurse.ro

Prima reacție a lui Marcel Ciolacu, după ce România a obținut funcția de vicepreședinte al Comisiei Europene

Statul suedez anunță că nu va prelua o participaţie la producătorul de baterii pentru vehicule electrice Northvolt