De ce eliberează Marea Britanie tot mai mulți criminali. Peste 1000 de infractori în libertate

<div class=""

Săptămâna trecută, aproximativ 1.700 de deținuți, inclusiv tâlhari, traficanți de droguri și chiar criminali, au fost eliberați înainte de termen. Alte mii de deținuți vor fi eliberați în lunile următoare pentru a combate supraaglomerarea închisorilor, conform dailymail.co.uk.

Prim-ministrul și-a exprimat „furia” față de imaginile cu prizonieri care sărbătoreau eliberarea anticipată săptămâna trecută, explicând că nu a avut altă alegere decât să elibereze sute de infractori.

Prizonierii au celebrat imediat cum au ieșit, iar câțiva dintre ei i-au adresat mulțumiri personale lui Sir Keir pentru eliberarea lor.

“Am petrecut cinci ani acuzând și punând oameni în închisoare, iar faptul că sunt forțat să eliberez oameni care ar trebui să fie în închisoare mă înfurie”, a spus el.

“Dar alegerea a fost destul de simplă. Ajunsesem în punctul în care închisorile erau atât de pline încât trebuia să alegem între a elibera oamenii în modul în care am procedat până acum sau a nu putea aresta oamenii și a-i băga în închisoare. Vă puteți imagina impactul asupra legii și ordinii în această țară dacă am fi ajuns într-un punct în care poliția nu ar putea face arestările necesare zi de zi, și ați fi avut niște întrebări destul de dificile pentru mine dacă am fi ajuns la acel stadiu”, a afirmat primul ministru.

Acesta a mai spus: „Niciun prim-ministru nu ar trebui să fie în această poziție”.

Keir Starmer susține că miniștrii lucrează acum pentru a grăbi furnizarea unor noi locuri în închisori, deși se așteaptă ca eliberările să continue pentru cel puțin 18 luni.

“Am accelerat deja sau am încercat să avansăm unele dintre proiectele în joc, dar facem tot ce ne stă în putință pentru a ne asigura că avem capacitatea necesară, dar să fiu pus într-o poziție în care trebuie să aleg, deoarece închisorile sunt atât de supraaglomerate încât este vorba de un program de eliberare de genul celui la care a trebuit să mergem, sau un punct în care poliția spune că nu ne putem îndeplini funcțiile de bază, nu este o poziție în care ar fi trebuit să fiu pus”.

Tot el a mai declarat: ”Ceea ce trebuie să facem acum, este evident că trebuie să luăm această măsură pe care nu am vrut să o iau, vom schimba legile de planificare pentru a ne asigura că acolo unde avem nevoie de închisori le putem construi mult mai repede”.

Starmer a acuzat fostul guvern Tory pentru criza actuală, afirmând că Rishi Sunak a fost avertizat de mai multe ori să ia măsuri împotriva supraaglomerării închisorilor.

În schimb, surse din partea conservatorilor subliniază că detaliile sistemului de eliberare anticipată au fost stabilite de laburiști și acuză miniștrii de exagerarea problemei.

 

Sursa: www.stiripesurse.ro

Se construiește un adevărat ‘nod al României’: Drumul Expres care va asigura legături extrem de importante

Unul dintre cei mai cunoscuți activiști din Rusia, ucis cu brutalitate: Protesta singur împotriva lui Vladimir Putin