Klaus Iohannis, discurs cu bătaie lungă în prezența lui Ciolacu și Ciucă: ‘Romania a intrat pe direcția unor transformări majore’

<div class=""

„România se află astăzi într-o conjunctură de o complexitate nemaîntâlnită în ultimele decenii. Războiul din Ucraina, reașezările geopolitice ne arată că suntem martorii unei redimensionări a polilor de putere.

Prin coerență principială și predictibilitate strategica, România a ajuns astăzi în punctul în care rolul său regional devine factor de echilibru și stabilitate.

România nu poate pretinde un loc de frunte pe scena externă fără o administrare transparentă și eficientă a resurselor sale interne.

În fața unor crize multiple, eficiența, integritatea și sustenabilitatea modului în care sunt gestionate resursele devin elemente obligatorii pentru competitivitatea și reziliența națională.

Calitatea politicilor economice este un factor esențial. Aici e unul din punctele de inflexiune pentru economia României. Oportunitatea imensă a fondurilor structurale trebuie lipsită de riscul unor gestionări slabe care ar putea adânci problemele structurale

Succesul nu depinde doar de accesarea resurselor, ci și de modul în care acestea sunt utilizate.

Astăzi este nevoie de a proteja, mai mult ca oricând, stabilitatea și suveranitatea prin politici coerente și instituții puternice capabile să genereze și să sustina competitivitatea economică, securitatea energetică și sustanabilitatea socială.

Romania a intrat deja pe direcția unor transformări structurale majore care vor prefigura viitorul apropiat: digitalizarea, tranziția energetica și consolidarea unui model competitiv de dezvoltare.

În ciuda tuturor crizelor suprapuse din ultimii ani, România a demonstrat o reziliență economică notabilă și o bună adaptare în fața provocărilor globale. Performanțele economice din ultimii ani nu sunt doar reflectarea unei evoluții inerțiale, ci și dovada unui efort comun și susținut de valorizarea avantajelor noastre economice și instituționale”, a declarat Iohannis.

Sursa: www.stiripesurse.ro

INS: Volumul lucrărilor de construcţii a scăzut în primele şapte luni, ca serie brută, cu 2,7%, faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut

Klaus Iohannis, umăr la umăr cu Marcel Ciolacu după zvonurile privind candidatura sa la Senat