Cei 9 corifei BNR. Ciorna viitoarei conduceri a Băncii Naționale (surse)

<div class=""

Consiliul de Administraţie al BNR este alcătuit din nouă membri numiţi de Parlament, pe o perioadă de 5 ani. Preşedintele Consiliului de Administraţie este guvernatorul Băncii Naţionale a României.

Surse politice au declarat, miercuri, pentru Știripesurse.ro, că Mugur Isărescu va ocupa încă un mandat de guvernator. În vârstă de 75 de ani, Isărescu este cel mai longeviv șef de bancă centrală din lume, el fiind guvernator al BNR din 1990, cu excepția perioadei de un an în care a fost prim-ministru.

Prim-viceguvernator va deveni, cel mai probabil, Leonardo Badea (susținut de PSD). Anterior, el a fost senator PSD, președinte ASF și viceguvernator BNR.

Florin Georgescu (cu sprijin PSD) are prima șansă să ocupe funcția de viceguvernator, în timp ce actualul consilier economic al președintelui Klaus Iohannis, Cosmin Marinescu, va prinde un post de viceguvernator din partea PNL, mai spun sursele citate.

Ceilalți membri din Consiliul de Administraţie BNR, cu poziții neexecutive, ar urma să fie Csaba Balint, Cristian Popa, Nicolae Istudor, Dumitru Nancu și Horia Neamțu.

 

 

Sursa: www.stiripesurse.ro

Primarul Capitalei a ieșit ‘șocat’ de la ședința cu Ciolacu: ‘Am convenit să nu dăm declarații, ce nu o să fac / Au fost multe puncte de vedere divergente’

Guvernul premiază elevii de 10 ai României: Câți bani vor primi cei care au luat nota 10 la Bacalaureat sau Evaluarea Națională