Un pompier moare în Italia într-o intervenţie în regiunea Foggia. 12 regiuni, în alertă

Un pompier a murit în vehiculul său, luat de revărsarea unui torent în regiunea Foggia (sud), anunţă într-un omagiu publicat miercuri pe X ministrul talian de Interne Matteo Piantedosi, în contextul în care Italia este afectată de ploi puternice, relatează AFP.

Acest şef de secţie de pompieri a murit marţi seara, în timpul unei intervenţii împreună cu mai mulţi membri ai echipei sale, care acordau ajutor populaţiei sinistrate.

”Sunt profund atins de moartea tragică a şefului secţiei de pompieri, al cărui vehicul a fost luat de revărsarea unui torent în timp ce acorda ajutor populaţiei împreună cu echipa sa”, a scris Matteo Piantedosi.

La momentul dramei, el ajuta o persoană a cărei maşină a căzut în pană, scrie presa locală.

Corpul pompierului a fost recuperat abia miercuri dimineaţa de către scafandri.

Un coleg cu care participa la intervenţie a fost rănit şi spitalizat.

Protecţia Civilă a plasat regiunea Emilia-Romagna (centru) în  alertă de cod portocaliu, iar alte 11 dintre cele 20 de regiuni italiene se află în alertă cod galben.

Guvernul a adoptat Directiva DORA: Începând cu 17 ianuarie 2025 vor fi aplicate în România noi reglementări pentru consolidarea securităţii cibernetice a entităţilor financiare şi o mai bună protejare a informaţiilor clienţilor de servicii financiare

Damen Shipyards Mangalia, aflată în procedură de insolvenţă, a semnat contracte pentru reparaţia a două nave