Percheziţii la două case de licitaţie din Bucureşti suspectate că ar fi scos la vânzare tablouri de Alma Redlinger falsificate

Poliţiştii din Bucureşti au făcut percheziţii la două case de licitaţie din Bucureşti, într-un dosar penal privind săvârşirea de infracţiuni economice. Ar fi fost scoase la vânzare tablouri semnate de Alma Redlinger, însă se presupune că semnătura nu este originală.

”Astăzi, 18 septembrie 2024, poliţiştii Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti – Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice – Sector 2 au pus în executare 2 mandate de percheziţie, la sediile a două societăţi comerciale, din Municipiul Bucureşti, într-un dosar penal privind săvârşirea de infracţiuni economice. În fapt, în perioada 11 aprilie 2023 – prezent, la două case de licitaţii ar fi fost scoase la vânzare un tablou şi un lot format din două lucrări, tablouri care, în fapt, nu au fost pictate de către un pictor celebru, dar care ar purta semnătura falsificată a artistului respectiv, pentru a crea apartenenţa de autenticitate”, a transmis, miercuri, Poliţia Capitalei.

Sursa citată a precizat că, în urma punerii în executare a mandatelor de percheziţie, de la sediile casei de licitaţii au fost ridicate mai multe documente, printre care şi cele care ar fi stat la baza primirii lucrărilor.

”Persoanele vizate vor fi conduse la audieri, faţă de acestea urmând a fi dispuse măsurile legale ce se impun. Cercetările sunt continuate de către poliţişti din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice – Sector 2, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 2, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de realizarea, în scopul distribuirii de mărfuri-pirat, oferirea, distribuirea, deţinerea ori depozitarea sau transportul de mărfuri-pirat, în scopul distribuirii sau în scop comercial, promovarea de mărfuri-pirat prin utilizarea anunţurilor publice ori a mijloacelor electronice de comunicare, prin expunerea ori prezentarea către public a listelor sau cataloagelor de produse ori prin orice alte asemenea mijloace, înşelăciune, fals în înscrisuri sub semnătura privată şi uz de fals”, a mai transmis sursa citată.

Surse judiciare au precizat că cele două case de licitaţii aveau lucrări de Alma Redlinger, dar se presupune că sunt false, întrucât nu ar fi originală acea semnătură.

 

Întreprinderea Gold Apollo din Taiwan dezminte că a produs pagerele care au explodat în Liban, aşa cum dezvăluie NYT, şi anunţă că acestea au fost produse de partenerul său BAC din Ungaria

Georgiana Teodorescu, europarlamentar AUR: Viziunea prezidențiabilei Elena Lasconi cu privire la românii care au plecat în diaspora: sunt trădători!