Cerere de ultimă oră de la Guvern, după ce un bărbat a dat foc în Parlament: Ciolacu vrea ca spațiul să fie clar delimitat

<div class=""

„Această solicitare (a Secretariatului general al Guvernului pentru luarea unor măsuri de securitate la Palatul Parlamentului – n.r.) a venit în contextul pe care îl știți, există deja lucrări, planuri aprobate și finanțate ca sediul Guvernului să fie mutat, pentru că Palatul Victoria intră într-o etapă majoră de reabilitare termică și consolidare. Partea din Palatul Parlamentului care va veni Guvernului, e nevoie, cum e și la Palatul Victoria, din rațiuni de protocol și de securitate, să fie definit un perimetru foarte clar care să ie la dispoziția exclusivă a Guvernului. Despre acest lucru este vorba, să fie delimitat, cu strictețe și cu acces, cu rigoarea care se aplică și la sediul actual”, spune purtătorul de cuvânt al Executivului, Mihai Constantin.

El amintește că în partea Palatului Parlamentului cu Senatul, dinspre Catedrala Mântuirii Neamului, este și Muzeul de Artă Contemporană, unde accesul este deschis sau se face mai ușor și „din aceste considerente, protocol și securitate, Guvernul a cerut o delimitare care se va face în colaborare cu Senatul și cu Secretariatul general al Palatului Parlamentului”.

Clădirea în care se află sediul Guvernului, Palatul Victoria, va intra de anul următor în reabilitare, iar întreg aparatul guvernamental se va muta în Palatul Parlamentului.

Poliţia Română, după ce lideri de sindicat au reclamat că ar începe o ”vânătoare de vrăjitoare”: Ne dorim ca sistemul să funcţioneze cu poliţişti integri, care să respecte Statutul poliţistului, drepturile şi libertăţile individuale, precum şi obligaţiile

Fenomen tulburător: omenirea ar putea fi curând martoră la apariția unei noi forme de viață