Directorul Serviciului de Gospodărire a Apelor Giurgiu: Starea digurilor la Dunăre de pe raza judeţului este bună

Directorul Serviciului de Gospodărire a Apelor Giurgiu, Marinela Iliescu, a declarat miercuri, pentru AGERPRES că, în prezent, cotele apelor Dunării în Portul Giurgiu sunt de minus 73 de centimetri, cu 497 de centimetri sub cota de atenţie de 570 de centimetri, iar în contextul creşterii debitelor prognozate pentru următoarele zile s-ar putea ajunge la o cotă de 185 de centimetri, însă starea digurilor este una bună.

„La ora actuală situaţia este bună la Giurgiu, avem o cotă de minus 73 de centimetri, cu 497 mai puţin faţă de cota de atenţie de 570 de centimetri, dar conform prognozei creşterii debitelor apelor Dunării ca urmare a ploilor anunţate în Serbia şi Croaţia, în data de 25 septembrie s-ar putea ajunge la un debit la intrarea în ţară, la Baziaş, de 8.500 de metri cubi pe secundă şi la Giurgiu s-ar putea ajunge undeva la 5.360 de metri cubi pe secundă, ceea ce ar însemna o cotă de 185 de centimetri, cu mult mai mică faţă de cota de atenţie”, a declarat miercuri, pentru AGERPRES, directorul Serviciului de Gospodărire a Apelor Giurgiu, Marinela Iliescu.

Ea spune că starea digurilor în judeţul Giurgiu este „bună”, acestea „sunt verificate lunar şi zilnic cantonierii citesc mirele, dau precipitaţiile şi anunţă tot ceea ce se întâmplă pe Dunăre”.

Judeţul Giurgiu are vecinătate cu Dunărea între kilometrul fluvial 452 şi kilometrul fluvial 526,5. AGERPRES / (A – autor: Camelia Bigan, editor: Marius Frăţilă, editor online: Simona Aruştei)

Sursa: www.agerpres.ro

Suedia amână o întâlnire de securitate cu Turcia – Ce problemă a intervenit

Inundațiile scot la suprafață putregaiul din sistem! Încă o agenție de stat își arată inutilitatea: salarii babane, plantație de canabis…diguri lipsă