Reacția șefului AEP după ce PNL a decis să schimbe legea pentru Iohannis: ‘Am și eu o opinie, poate și fundamentată juridic, constituțional’

„Am înțeles și eu din spațiul public și am verificat și eu site-ul Parlamentului și am văzut că se află în procedură legislativă proiectul de lege. Atribuțiile organelor statului, inclusiv al autorităților sunt partajate. Este un proiect de lege care se află în dezbatere parlamentară. În mandatul meu am promis și așa voi face – nu voi interfera absolut deloc în disputele politice, în campaniile electorale, în procesul legislativ care se desfășoară în Parlament, în procedurile parlamentare”, spune Toni Greblă.

El precizează că, în prezent, un independent nu poate candida pe listele unui partid.

„În viitor, ce se va întâmpla, va hotărî Parlamentul. În această dispută, care are conotații și politice, și electorale, AEP nu se pronunță. (…) Să zicem că, în sinea mea, am și eu o anumită opinie, poate și fundamentată juridic, constituțional, însă, repet, nu mă veți vedea angrenat în disputele politice sau electorale”, adaugă Greblă.

Greblă afirmă că există drepturi fundamentale ale cetățenilor, însă există și categorii socio-profesionale care nu pot candida, inclusiv el, ca președinte al AEP.

PNL a depus, miercuri, în Parlament un proiect de lege prin care i se va permite președintelui ca în ultimele trei luni de mandat să poată candida la alegerile parlamentare.

UPDATE – Vagon al unui tren de călători, deraiat în staţia Şag, judeţul Timiş/ Traficul feroviar, oprit între Timişoara Nord şi Arad, reluat/ Mai multe trenuri de călători au staţionat în gări adiacente

VIDEO Marcel Ciolacu, prima măsură pentru organizarea traficul din Capitală: ‘Învățăm din greșelile trecutului’