Sibiu: Tânăr, arestat preventiv după ce a violat o fată de 12 ani/ El era angajat al rudelor fetei/ Fapta s-a petrecut în februarie, dar anchetatorii au fost sesizaţi în septembrie de mama victimei

Un tânăr de 25 de ani a fost arestat preventiv de Judecătoria Sibiu, după ce a violat o fată în vârstă de 12 ani. El era angajat al rudelor fetei, iar fapta s-a petrecut în luna februarie, dar anchetatorii au fost sesizaţi doar la începutul lunii septembrie de către mama victimei.

Reprezentanţii Parchetului de pe lângă Judecătoria Sibiu au anunţat, joi, că procurorii fac cercetări pentru viol asupra unui minor.

 
”Inculpatul, o persoană de sex masculin, în vârstă de 25 de ani, în prealabil cultivând o relaţie de afecţiune reciprocă cu victima minora, în vârstă de 12 ani, pe fondul căreia, în noaptea de 26 februarie 2024, ambii aflându-se la domiciliul minorei, din municipiul Sibiu, în dormitorul minorei, la propunerea şi insistenţele acestuia, a întreţinut un raport sexual cu persoana vătămată”, au afirmat procurorii. 

 
Bărbatul de 25 de ani era angajat al rudelor fetei şi aşa a reuşit să o cunoască pe aceasta.
 
”Relaţia de afecţiune a început în vara anului 2023. Organele de poliţie au fost sesizate cu privire la săvârşirea faptei, la data de 2 septembrie 2024, de către mama minorei”, au precizat anchetatorii. 
 
Bărbatul a fost iniţial reţinut pentru 24 de ore, fiind apoi prezentat Judecătoriei Sibiu care a decis arestarea preventivă a acestuia pentru 30 de zile. 
 
Procurorii amintesc că ”raportul sexual sau actul sexual comise de un major cu un minor care nu a împlinit vârsta de 16 ani constituie infracţiunea de viol asupra unui minor şi se pedepseşte cu închisoarea de la 7 la 12 ani şi interzicerea exercitării unor drepturi. (…) Conform art. 218 ind. 1, alin 7 Cod penal, fapta nu constituie infracţiune dacă diferenţa de vârstă dintre făptuitor şi victimă nu depăşeşte cinci ani”.

Planul roşu, activat în Mehedinţi în urma unui apel la 112 prin care se anunţă că mai mulţi copii au stări de rău şi simptome de toxiinfecţie alimentară

Problema la motorul aeronavei Airbus A350 a Cathay Pacific ar fi putut provoca ‘daune semnificative’ (anchetă)