CSAT a analizat şi aprobat Planul Naţional de Implementare a Pactului Civil în domeniul Politicii de Securitate şi Apărare Comună (PSAC)

Membrii CSAT au analizat şi aprobat Planul Naţional de Implementare a Pactului Civil în domeniul Politicii de Securitate şi Apărare Comună (PSAC), a anunţat Administraţia Prezidenţială după şedinţa de joi.

”Membrii Consiliului au analizat şi aprobat Planul Naţional de Implementare a Pactului Civil în domeniul Politicii de Securitate şi Apărare Comună (PSAC), ca urmare a adoptării unui nou Pact Civil al PSAC de către Uniunea Europeană”, a anunţat Administraţia Prezidenţială.

”Noul Pact stabileşte un nivel de ambiţie superior al UE în domeniul Politicii de Securitate şi Apărare Comună, urmărind să sporească eficacitatea, flexibilitatea şi robusteţea misiunilor civile prin promovarea unei abordări modulare, pentru a creşte eficienţa şi viteza de răspuns a Uniunii Europene în ceea ce priveşte gestionarea civilă a crizelor, în condiţiile unor resurse limitate”, se arată în comunicat.

Documentul va facilita implicarea mai eficientă a României la misiunile civile PSAC şi valorificarea experienţei dobândite de specialiştii noştri, în contextul în care participarea reprezentanţilor români la misiuni PSAC face parte din contribuţia naţională la creşterea rolului UE ca actor global.

Gala Excelența în Business 2024, un eveniment găzduit de Guvern, pe 23 septembrie

CSAT a analizat evoluţiile recente privind agresiunea Rusiei în Ucraina: Ultimele escaladări constituie noi încălcări flagrante ale dreptului internaţional / S-au discutat măsuri suplimentare de descurajare şi combatere a ameninţărilor de securitate