Mocnește un scandal imens la nivel global: Cum a ajuns muniția din India în posesia Ucrainei

Muniție fabricată în India ar fi fost trimisă în Ucraina de către clienți europeni, în ciuda reglementărilor stricte de la New Delhi care interzic transferul neautorizat al armamentului, conform unor surse din industria de apărare, scrie Reuters în exclusivitate, conform Mediafax.

Transferurile de muniție către Ucraina ar fi avut loc timp de mai bine de un an, potrivit surselor Reuters, iar guvernul indian nu ar fi intervenit pentru a opri practica, în ciuda nemulțumirilor Moscovei.

Kremlinul ar fi protestat în mod repetat, inclusiv în cadrul unei întâlniri din iulie între ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, și omologul său indian, dar nu au existat răspunsuri oficiale.

Deși India produce doar o cantitate mică de muniție utilizată de Ucraina, sumele implicate ar fi semnificative. Muniția ar fi fost exportată în Italia și Cehia, țări care ar fi contribuit la livrările către Kyiv, scrie, de asemenea, sursa citată anterior.

Guvernul indian a refuzat să comenteze în mod direct asupra situației, iar oficialii din Ucraina și din țările europene implicate nu au oferit răspunsuri. De asemenea, India continuă să își dezvolte sectorul de export de armament, în timp ce își menține relațiile cu Rusia, principalul său furnizor de arme. În acest context geopolitic complex, India pare să folosească situația pentru a arăta partenerilor occidentali că nu se aliniază complet cu Rusia în conflictul din Ucraina.

Sursa: www.stiripesurse.ro

Autorităţile monitorizează Dunărea, unde se aşteaptă o viitură – Debitul fluviului, mai mult decât dublu până la finalul lunii / Puncte critice pe braţul Borcea / Probleme pot să apară dacă viitura durează forte mult

Zidul Galben din Larnaca se mărește, se suplimentează numărul de bilete la meciul Cipru-România