VIDEO înfiorător cu o ‘creatură extraterestră’ care a pus stăpânire pe gamba unui bărbat. Medicii trag un semnal de alarmă

‘Crampe musculare severe la picior!!! Gamba se zvârcolește ca o creatură extraterestră’, a scris doctorul Paul Wischmeyer.

Un medic a distribuit un videoclip al unui pacient cu crampe musculare extreme pentru a le reaminti oamenilor să se hidrateze în mod corespunzător și să obțină suficiente substanțe nutritive vitale, cum ar fi magneziul. Dr. Paul Wischmeyer, anestezist la Spitalul Universitar Duke din Carolina de Nord, a distribuit un videoclip care arată o crampă „extraterestră” la picior.

Clipul șocant arată cum piciorul pacientului se zbate, apoi se relaxează, ca și cum ceva ar trăi în el. Dr. Paul Wischmeyer, anestezist la Spitalul Universitar Duke din Carolina de Nord, a distribuit un videoclip care arată un pacient care suferă o crampă la picior de tip „extraterestru’. Crampele la picioare sunt de obicei inofensive, dar ar putea indica probleme precum deshidratarea și deficitul de magneziu.

El nu a dezvăluit niciun detaliu despre pacient, dar a folosit videoclipul pentru a îndemna oamenii să bea suficientă apă înainte și după un antrenament și să obțină suficient magneziu esențial.

 

Cum apar cârceii?

Crampele de gambă, cunoscute și sub numele de cârcei sau spasme musculare, sunt contracții involuntare care pot dura de la câteva secunde la câteva minute. Acestea apar de obicei la nivelul gambei, piciorului sau coapsei. Acestea pot apărea la orice vârstă sau în orice moment al zilei, deși sunt mai frecvente în mijlocul nopții, perturbând somnul. În plus, pacienții în vârstă sunt, de asemenea, mai predispuși de a avea crampe la picioare, deoarece tendoanele se scurtează odată cu vârsta, făcând picioarele și alte membre mai puțin flexibile, potrivit Daily Mail.

Potrivit Cleveland Clinic, unul din trei adulți cu vârsta de peste 60 de ani va avea crampe nocturne cel puțin o dată la două luni.

‘Sunt extrem de frecvente și pot fi foarte frustrante atât pentru pacient, cât și pentru medic, în parte pentru că majoritatea cazurilor de crampe la picioare sunt idiopatice (cauză necunoscută)’, a declarat Dr. Wischmeyer. ‘Din fericire, acestea sunt de obicei inofensive’.

 

Două elemente esențiale și la îndemână care previn cârcei

Dr. Wishmeyer a observat că una dintre cauzele majore este lipsa de magneziu, un nutrient esențial care acționează alături de calciu pentru a regla contracțiile musculare. Calciul declanșează contracțiile, în timp ce magneziul ajută mușchii să se relaxeze. Fără magneziu, mușchii sunt mai predispuși la crampe. În plus față de suplimente, magneziul poate fi găsit în mai multe alimente, cum ar fi spanacul, nucile, avocado, semințele, untul de arahide și fasolea neagră.

Dr. Wischmeyer a mai spus că deshidratarea crește riscul de crampe la picioare, deoarece reduce volumul de sânge și circulația la nivelul membrelor. Această lipsă de flux sanguin poate duce la oboseală și crampe.

Potrivit Cleveland Clinic, crampele nocturne s-ar putea datora, de asemenea, șederii pentru perioade lungi de timp pe parcursul zilei, stând în picioare sau mergând pe podele de beton și având o postură proastă. „Niciun tratament medical specific nu este indicat pentru crampele la picioare, dar pot fi utilizate mai multe medicamente. Blocantele canalelor de calciu, cum ar fi diltiazemul, sunt eficiente pentru a trata crampele nocturne ale picioarelor“, a declarat Dr. Wischmeyer.

Lamine Yamal, locul doi în topul celor mai tineri marcatori all-time din Liga Campionilor

Luminiţa Odobescu, discuţii cu secretarul pentru Securitate Internă al SUA despre accederea în Programul Visa Waiver