Luminiţa Odobescu, discuţii cu secretarul pentru Securitate Internă al SUA despre accederea în Programul Visa Waiver

Ministrul de Externe, Luminiţa Odobescu, a discutat cu secretarul pentru Securitate Internă al SUA, Alejandro Mayorkas, despre Programul Visa Waiver, prezentând măsurile luate de România pentru accederea în acest program.

”Ministrul Afacerilor Externe Luminiţa Odobescu a avut joi, 19 septembrie, o discuţie cu Alejandro Mayorkas, Secretarul pentru Securitate Internă al SUA. Convorbirea s-a concentrat pe măsurile, inclusiv cele legislative, luate de partea română pentru îndeplinirea criteriilor pentru accederea în Programul Visa Waiver”, a transmis, vineri, MAE.

Ministrul Odobescu a prezentat efortul întregii administraţii pentru implementarea acestor măsuri şi a apreciat cooperarea constantă şi strânsă cu SUA pentru realizarea obiectivului comun al accederii României în acest program.

La rândul său, secretarul Mayorkas a menţionat cooperarea eficientă cu instituţiile din România implicate în proces. Totodată, el a exprimat încrederea în menţinerea ritmului şi a dialogului constant cu toţi actorii relevanţi pentru parcurgerea etapelor necesare în atingerea obiectivului desemnării României ca parte în Programul Visa Waiver.

 

 

VIDEO înfiorător cu o ‘creatură extraterestră’ care a pus stăpânire pe gamba unui bărbat. Medicii trag un semnal de alarmă

Campanie de testare gratuită a memoriei, dedicată Zilei Internaţionale Alzheimer, la Cluj-Napoca