Campanie de testare gratuită a memoriei, dedicată Zilei Internaţionale Alzheimer, la Cluj-Napoca

Clujenii cu vârsta peste 45 de ani pot beneficia, vineri, de o testare gratuită a memoriei, cu ocazia Zilei Internaţionale Alzheimer. Campania, desfăşurată de Consiliul Judeţean, prin DGASPC şi în parteneriat cu Primăria, îşi propune depistarea timpurie a tulburărilor cognitive.

Potrivit unui comunicat de presă transmis de Consiliul Judeţean Cluj, locuitorii judeţului pot beneficia, vineri, de servicii de testare gratuită a memoriei, în contextul diagnosticării precoce a bolii Alzheimer.

Proiectul este derulat de Consiliul Judeţean Cluj, prin Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Cluj, în parteneriat cu Primăria şi Consiliul Local Cluj-Napoca, prin Direcţia de Asistenţă Socială şi Medicală Cluj-Napoca, cu prilejul Zilei Internaţionale Alzheimer.

”Oferim posibilitatea persoanelor cu vârsta peste 45 de ani de a-şi evalua gratuit memoria, cu scopul de a creşte conştientizarea şi interesul pentru problematica bolii Alzheimer. Este o oportunitate extrem de benefică, oferită în mod gratuit de către specialişti din cadrul DGASPC”, a afirmat Alin Tişe, preşedintele CJ Cluj.

Campania de testare gratuită a memoriei se desfăşoară în cinci centre de zi din municipiul Cluj-Napoca, între orele 9.00-12.00: Centrul Comunitar Judeţean Cluj, Str. Albert Einstein, nr. 14, Centrul de Zi pentru Seniori nr.1, Str. Şt. O. Iosif,  nr. 1-3, Centrul de Zi pentru Seniori nr. 2, Str. Decebal, nr. 21, Centrul de Zi pentru Seniori Mărăşti, Str. Aurel Vlaicu, nr. 3 A, Centrul de Zi pentru Seniori Observatorului, Str. Observatorului, nr. 1-3.

Obiectivele principale ale campaniei de testare a memoriei sunt depistarea timpurie a tulburărilor cognitive, evaluarea funcţiilor cognitive globale, promovarea prevenţiei şi diagnosticarea precoce, astfel încât să se poată interveni cât mai devreme în gestionarea bolii.

Luminiţa Odobescu, discuţii cu secretarul pentru Securitate Internă al SUA despre accederea în Programul Visa Waiver

SURSE Organizații ale PSD, PNL, USR și AUR strâng semnături pentru candidatura lui Geoană, Diaconescu, Terheș, Birchall și alți independenți