VIDEO Oprah Winfrey se implică total în campania Kamalei Harris: Marile vedete americane îl atacă pe Donald Trump

Winfrey a găzduit evenimentul „Unite for America” împreună cu grupul de activiști Win with Black Women, cu scopul de a înscrie oamenii la vot și de a o susține pe Harris în state precum Pennsylvania, Georgia și Michigan, care vor decide alegerile din 5 noiembrie.

Shanette Williams, mama lui Amber Nicole Thurman, o femeie de 28 de ani din Georgia care a murit în august 2022 după o întârziere a tratamentului în spital legată de legile restrictive ale statului privind avortul, a spus audienței: „Vă uitați la o mamă care este distrusă, cea mai mare durere pe care o poate simți vreodată o mamă, un părinte”.

Harris a răspuns: „Sunt atât de tristă. Iar curajul de care ați dat dovadă cu toții este extraordinar”. Mulți dintre cei aproximativ 400 de spectatori din studio erau în lacrimi.

Natalie Griffith, o elevă de 15 ani de la Liceul Apalachee din Georgia care a fost împușcată de două ori în timp ce se afla la ora de matematică în urmă cu două săptămâni, stătea cu părinții ei în primul rând.

„Ce facem?”, a întrebat mama lui Natalie, Marilda Griffith. „Avem o treabă, acea treabă este să ne protejăm copiii. Trebuie să oprim acest lucru”, a spus ea, în timp ce plângea, împreună cu alte persoane din public.

Harris și democrații au promis să restabilească dreptul național la avort, afectat de o decizie a Curții Supreme din 2022, și să adopte o interdicție privind armele de asalt, adesea folosite în împușcăturile în masă.

Celebrități precum comedianții Chris Rock și Ben Stiller, împreună cu actorii Julia Roberts, Meryl Streep și Bryan Cranston s-au alăturat evenimentului și și-au oferit motivele pentru care o susțin pe Harris sau i-au pus întrebări acesteia.

„Vreau să-mi aduc fiicele la Casa Albă pentru a o întâlni pe această femeie de culoare președinte”, a spus Rock.

Harris a avut un moment de nesiguranță, când Winfrey a spus că nu știa că Harris deține o armă până la dezbaterea ei cu adversarul republican Donald Trump.

„Dacă cineva intră prin efracție în casa mea, va fi împușcat”, a spus Harris. „Probabil că nu ar fi trebuit să spun asta”, a adăugat ea.

Consilierii de campanie ai lui Harris spun că aproape 200.000 de persoane s-au înscris pentru a urmări transmisiunea live, iar audiența YouTube a fost de aproape 100.000 la final. Conturile de Instagram, Facebook, Tiktok și Twitch atât pentru Winfrey, cât și pentru Harris au afișat, de asemenea, evenimentul.

Într-un sondaj Reuters recent, Harris îl conducea pe Trump cu 47% la 42%.

Naziștii au furat aurul monetar al băncilor naționale din țările pe care le-au ocupat. Unde se află comoara atât de căutată?

Americanii cer Hezbollah să înceteze ‘atacurile teroriste’ împotriva Israelului