Doi reprezentanţi ai Golden Apollo, audiaţi ca martori de procuratura taiwaneză în legătură cu atacul cu pagere din Liban. Percheziţii la Taipei, în cadrul unei anchete, la sedii ale Golden Apollo şi Apollo Systems, cu legături firma ungară BAC

Doi reprezentanţi ai societăţii taiwaneze Gold Apollo au fost audiaţi în Taiwan în cadrul unei anchete cu privire la originea atacului cu pagere din Liban, anunţă vineri parchetul, fără să dezvăluie numele, după ce cotidianul american The New York Times (NYT) a dezvăluit că pagerele care au explodat marţi şi au omorât lideri Hezbollah au fost produse de această societate, o informaţie pe care întreprinderea o dezminte, relatează AFP.

”Am cerut Biroului de anchetă să continue, ieri (joi) audierea în calitate de martori a două persoane ataşate la întreprinderi taiwaneze”, anunţă procuratura districtului Shilin din Taipei.

NYT a dezvăluit că pagerele care au explodat marţi au fost produse de întreprinderea Gold Apollo şi au fost armate de Israel.

Însă Gold Apollo a dezminţit aceste dezvăluiri şi şi-a arătat cu degetul partenerul ungar BAC, autorizat să-i folosească marca.

”Acestea nu sunt produsele noastre de la început şi până la sfârşit”, declara miercuri presei, la Taipei, directorul Gold Apollo Hsu Ching-kuang.

Guvernjul ungar a dat asigurări, la rândul său, că BAC este ”un intermediar comercial, fără instalaţie de producţie sau operaţională în Ungaria”.

Joi, jurnalişti de la AFP l-au văzut pe directorul fabricii taiwaneze intrând în sediul anchetatorilor, însoţit de o femeie.

Presa taiwaneză a identificat-o pe femeie ca fiind reprezentanta unei societăţi cu sediul la Taipei, Apollo Systems, care are legături cu firma ungară BAC.

Parchetul taiwanez, care nu a dezvăluit identităţi, anunţă vineri că ia dosarul ”foarte în serios”.

”Vom clarifica faptele cât mai rapid posibil în ceea ce priveşte implicarea sau nu a întreprinderii taiwaneze”, a subliniat biroul procurorului.

Cei doi martori audiaţi au fost lăsaţi să plece după interogatoriu, precizează biroul.

Parchetul anunţă totodată că patru instalaţii au fost percheziţionate, în districtele Xizhi şi Neihu, la Taipei.

Sediul Gold Apollo se află în Xizhi, iar al Apollo Systems în Neihu, potrivit registrului comerţului.

Baschet feminin: Nou record de asistenţă în Liga profesionistă nord-americană (WNBA)

STUDIU: Mai mult de jumătate dintre români au cheltuit peste 1.500 euro în vacanţa de vară numai pentru zbor şi hotel. 6 din 10 turişti români s-au cazat vara aceasta la hoteluri de 5 stele. 80% dintre turiştii români au mers la all inclusive