Mobilizare impresionantă în Bistrița-Năsăud: 1.500 de voluntari participanți la Ziua Națională de Curățenie

Potrivit coordonatorului judeţean al proiectului, Cristian Ţetcu, voluntarii vor primi saci şi mănuşi şi vor acţiona în mai multe arii protejate din judeţ şi în arii urbane din jurul municipiului Bistriţa.

„Până la acest moment, sunt înscrişi oficial pe platforma LDIR 1.486 de voluntari. Au fost distribuiţi 3.900 de saci şi peste 1.500 de perechi de mănuşi pentru copii şi adulţi. Zonele de intervenţie sunt arii naturale protejate din judeţ şi arii naturale urbane din jurul municipiului, cu predilecţie poteci turistice, maluri de ape, izvoare, liziere şi pajişti, de exemplu Parcul Naţional Munţii Rodnei, râurile Someş, Bistriţa Ardeleană, Şieu, pădurile Codrişor, Ghinda, Cetate, Slătiniţa etc”, a precizat Ţetcu, vineri, pentru AGERPRES.

Printre cei care s-au alăturat iniţiativei se numără comisarii de mediu din judeţul Bistriţa-Năsăud, care vor ecologiza o zonă de picnic din cartierul Sigmir al municipiului Bistriţa.

„În data de 21 septembrie, Asociaţia ‘Let’s Do It România’ organizează ca în fiecare an campania ‘Ziua de Curăţenie Naţională”. Garda Naţională de Mediu, ca partener al acestei campanii, va participa activ printr-o acţiune de curăţare a zonei de pe dealul Sigmirului, începând cu ora 09,00. În acest sens, îi invităm pe toţi cei interesaţi să se alăture acestei acţiuni ca voluntari în zona mai sus-amintită”, se arată în mesajul postat pe pagina de Facebook a Gărzii de Mediu Bistriţa-Năsăud.

Rețea internațională de trafic de migranți, condusă de români, afgani și pakistanezi, destructurată la Timișoara

ANAF a publicat Ghidul explicativ cu privire la prevederile/scopul Directivei 2011/16/UE privind cooperarea administrativã în domeniul fiscal (”DAC 7”)