Ministerele Sănătăţii şi Economiei vor organiza, în perioada următoare, un grup de lucru în care vor invita reprezentanţii principalelor organizaţii din industria farmaceutică, pentru realizarea unui proiect strategic şi a legislaţiei necesare implementăr

Ministerul Sănătăţii şi Ministerul Economiei vor organiza, în perioada următoare, un grup de lucru în care vor invita reprezentanţii principalelor organizaţii din industria farmaceutică, pentru realizarea unui proiect strategic şi a legislaţiei necesare pentru implementarea lui, anunţă MS după întâlnirea delegaţiei conduse de ministrul Sănătăţii Alexandru Rafila cu secretarul de stat din Ministerul Industriei şi Turismului din Spania Rebeca Torro Soler şi conducerea Agenţiei ProFarma, care coordonează activităţile de dezvoltare ale industriei farmaceutice spaniole. De asemenea, MS precizează că autonomia strategică în domeniul medicamentelor, sustenabilitatea industriei farmaceutice, încurajarea producţiei, a cercetării şi dezvoltării au un avânt fără precedent în Spania şi implementarea unui astfel de model de bună practică reprezintă o necesitate pentru România.

”Întâlnirea delegaţiei Ministerului Sănătăţii şi Ministerului Economiei, condusă de ministrul Sanătăţii, prof. univ. dr. Alexandru Rafila, cu secretarul de stat din Ministerul Industriei şi Turismului din Spania Rebeca Torro Soler şi conducerea Agenţiei ProFarma, care coordonează activităţile de dezvoltare ale industriei farmaceutice spaniole, reprezintă un pas concret pentru ca şi România să aibă cât mai multe oportunităţi privind investiţiile din domeniul farmaceutic”, transmite vineri  MS.
Conform ministerului, autonomia strategică în domeniul medicamentelor, sustenabilitatea industriei farmaceutice, încurajarea producţiei, a cercetării şi dezvoltării au un avânt fără precedent în Spania şi implementarea unui astfel de model de bună practică reprezintă o necesitate pentru România.
Ministerul Sănătăţii precizează că este importantă dezvoltarea parteneriatului cu sectorul privat al industriei farmaceutice, care şi în România este majoritar, şi, de asemenea, implicarea universităţilor de medicină şi farmacie pentru consolidarea cercetării şi dezvoltării într-un domeniu în care progresele sunt rapide, iar nevoia de acces la medicamente, inclusiv pentru medicamentele critice, este esenţială.

”În perioada imediat următoare, Ministerul Sănătăţii şi Ministerul Economiei vor organiza un grup de lucru în care vor invita reprezentanţii principalelor organizaţii din industria farmaceutică, pentru realizarea unui proiect strategic şi a legislaţiei necesare pentru implementarea lui”, anunţă MS.

 

Datoria publică a Marii Britanii atinge 100% din PIB pentru prima dată în istoria recentă

Ministrul Mediului anunţă că a finalizat pregătirile pentru noua sesiune a programului „Casa Verde Fotovoltaice” şi în 27 septembrie încep înscrierile