Tenis: Echipa Europei a câştigat Cupa Laver

Echipa Europei a câştigat pentru a cincea oară competiţia masculină de tenis Cupa Laver, impunându-se cu 13-11 în faţa selecţionatei Restului Lumii, duminică la Berlin.

Restul Lumii a fost la un pas de victorie după ce americanul Bel Shelton s-a impus cu 7-6 (8/6), 5-7, 10-7 pe rusul Daniil Medvedev, însă europenii au ripostat pe germanul Alexander Zverev, care l-a învins cu 6-7 (5/7), 7-5, 10-5 pe americanul Francis Triafoe, reducând diferenţa dintre cele două echipe la un singur punct, înaintea ultimului meci de simplu.

Eroul europenilor a fost spaniolul Carlos Alcaraz, care s-a a dispus cu 6-2, 7-5 de americanul Taylor Fritz în partida decisivă, aducând astfel trofeul reprezentanţilor Bătrânului Continent.

Meciurile din cadrul Cupei Laver s-au jucat în două seturi, cu un eventual super-tiebrek (10 puncte) pentru departajare. În fiecare zi s-au disputat patru meciuri: trei de simplu şi unul de dublu, victoria revenind echipei care acumulează prima 13 puncte din 24 posibile.

Lansată în 2017 de elveţianul Roger Federer, Laver Cup este o competiţie demonstrativă, după modelul turneului de golf Ryder Cup, purtând numele legendarului jucător australian Rod Laver.

Aceasta a fost ultima ediţie a Laver Cup în care suedezul Bjon Borg şi americanul John McEnroe, alte două legende ale tenisului, au fost căpitanii Europei, respectiv Restului Lumii.

Prezenţi încă de la ediţia inaugurală din 2017 la această competiţie, Borg şi McEnroe vor fi înlocuiţi de francezul Yannick Noah, pentru Europa, şi americanul Andre Agassi, pentru Restul Lumii.

Rezultate înregistrate duminică:
Dublu
Carlos Alcaraz/Casper Ruud (Spania/Norvegia) – Ben Shelton/Francis Tiafoe (SUA/SUA) 6-2, 7-6

Simplu
Ben Shelton (SUA/N.17) – Daniil Medvedev (Rusia/N.5) 7-6 (8/6), 5-7, 10-7
Alexander Zverev (Germania/N.2) – Francis Tiafoe (SUA/N.16) 6-7 (5/7), 7-5, 10-5
Carlos Alcaraz (Spania/N.3) – Taylor Fritz (SUA/N.7) 6-2, 7-5
AGERPRES (AS/editor: Mihai Dragomir, editor online: Irina Giurgiu)

La Liga: Andrei Raţiu, assist la meciul Rayo Vallecano – Atletico Madrid

Sondaje NBC şi CBS arată că Harris câştigă teren în faţa lui Trump