Un medic descrie haosul care a urmat în Liban, după explozia pagerelor

Medicul a descris un flux constant de pacienți cu leziuni oculare grave, sosind simultan la spitalele din Liban. Multe dintre victime erau tineri, inclusiv copii și femei, care au suferit răni semnificative la ochi în urma exploziilor simultane ale mii de pagere și walkie-talkie-uri.

Dr. Jaradeh a subliniat gravitatea situației, menționând că a găsit fragmente de plastic și metal în ochii multor pacienți. Cu tristețe, el a recunoscut că, deși a reușit să salveze vederea unora, mulți alții vor rămâne orbi permanent.

Comparând această criză cu experiența sa după explozia din portul Beirut din 2020, medicul a remarcat că actuala situație este mult mai intensă și mai dificil de gestionat din punct de vedere emoțional. El a descris evenimentul ca fiind „extrem de tragic” și a avut dificultăți în a-și stăpâni emoțiile în timp ce vorbea despre experiența sa.

Cel puțin 39 de persoane au murit și aproximativ 3.000 au fost rănite după ce pagerele portabile, folosite de Hezbollah pentru a comunica, au explodat în Liban.

Dr. Jaradeh a caracterizat incidentul drept „un război împotriva Libanului și împotriva umanității”, subliniind impactul devastator asupra populației civile.

Sursa: www.stiripesurse.ro

Crin Antonescu dezvăluie ‘planul secret’ al lui Iohannis: ‘Asta se va întâmpla / Toate ipotezele internaţionale au căzut rând pe rând’

China joacă o carte importantă: restricționează accesul SUA la o componentă vitală pentru armament