Două sondaje au ieșit pe piață în SUA, cu 50 de zile înaintea alegerilor: Dezbaterea o propulsează serios pe Kamala Harris

Întrebaţi despre părererea lor referitoare la Harris de când a fost nominalizată, 48% din cei 1.000 de alegători intervievaţi au spus că este pozitivă, comparativ cu 32% în iulie – cea mai mare creştere dintre ratingurile politicienilor în sondajele NBC de când popularitatea preşedintelui George W. Bush a crescut după atacurile din 11 septembrie 2021.

Întrebaţi despre Trump, 40% dintre cei chestionaţi au avut o opinie favorabilă, comparativ cu 38% în iulie, conform reţelei de ştiri.

Sondajul, realizat în perioada 13-17 septembrie, are o marjă de eroare de 3 puncte procentuale.

Un sondaj separat CBS News a relevat, de asemenea, că Harris se situează cu 4 ouncte procentuale în faţa lui Trump, scorul fiind 52% la 48%, cu o rată de eroare de plus sau minus 2 puncte procentuale.

În sondajul CBS cu 3.129 de alegători înregistraţi intervievaţi între 18 şi 20 septembrie, Harris a crescut cu 2 puncte procentuale după ce în luna august cei doi competitori erau la egalitate.

Datele sunt în general în linie cu alte sondaje naţionale recente, inclusiv cele realizate de Reuters/Ipsos , care arată o concurenţă strânsă în perspectiva alegerilor din 5 noiembrie.

Sursa: www.stiripesurse.ro

CFR: Traficul feroviar pe secţia de circulaţie Turceni – Filiaşi, întrerupt din cauza deraierii locomotivei unui tren de marfă, reluat după 8 ore/ Accidentul, investigat de către o comisie AGIFER

FC Barcelona: Scos pe targă de pe teren la meciul cu Villarreal, Ter Stegen ar putea fi indisponibil opt luni