Prognoza surpriză pentru luna octombrie: ce spun meteorologii că ne pregătesc primele săptămâni din ‘Brumărel’

content-image

Potrivit meteorologilor, octombrie va veni cu temperaturi ușor mai ridicate decât cele specifice perioadei, mai ales în zona sudică. Cât privește regimul pluviometric, acesta se va apropia de cel specific perioadei.

„Temperaturile medii vor fi ușor mai ridicate decât cele specifice pentru acest interval în regiunile sudice. În rest vor fi în general apropiate de cele normale. Cantitățile de precipitații se vor situa în jurul celor normale pentru această perioadă, în cea mai mare parte a țării”, spun meteorologii.

Pentru prima săptămână a lunii octombrie se anunță o vreme frumoasă, cu o temperatură medie mai ridicată decât cea specifică perioadei, în majoritatea regiunilor din România. Regimul pluviometric va fi normal, cu excepția zonelor nord-vestice a României, unde va fi ușor excedentar.

Pentru cea de a doua săptămână a lunii octombrie, vremea se va schimba ușor, iar temperaturile încep să fie apropiate de cele normale acestei perioade. În ceea ce privește precipitațiile, acestea se vor apropia de nivelul specific al perioadei, scrie retetesivedete.ro.

content-image

De asemenea, meteorologii au anunțat și când va ninge pentru prima dată în București. Se estimează că locuitorii Capitalei vor vedea primii fulgi de nea pe 19 noiembrie, când este posibil să se producă și primul îngheț la sol.

Totodată, meteorologii spun că temperaturile vor scădea considerabil în toată țara după data de 10-11 decembrie. Prima dată însă va ninge în Harghita, zonă considerată polul frigului din România.

Unsprezece sirieni şi un afgan, prinşi după ce au traversat Dunărea cu două bărci cu motor, pentru a intra ilegal în România, din Bulgaria – FOTO

Ungaria trebuie dată afară din Schengen! Cine a făcut această declarație care poate declanșa un scandal uriaș în UE