Primarul în funcţie al Braşovului, pe primul loc pe lista de candidaţi ai USR Braşov pentru Camera Deputaţilor

Primarul în funcţie al municipiului Braşov, Allen Coliban, care curând îşi va încheia mandatul, în condiţiile în care nu a fost reales la scrutinul din 9 iunie, va deschide lista de candidaţi ai USR Braşov pentru Camera Deputaţilor. Pentru Senat, primul loc pe lista de candidaţi ai USR Braşov este ocupat de preşedintele filialei judeţene, senatorul în funcţie Irineu Darău.

Listele de candidaţi ale filialei judeţene USR Braşov pentru alegerile parlamentare din 1 decembrie au fost stabilite prin votul secret al celor 108 delegaţi din tot judeţul care au fost prezenţi la Conferinţa Judeţeană care a avut loc pe 21 septembrie.

Pe primul loc pentru Camera Deputaţilor se află primarul Braşovului, Allen Coliban, urmat de Ovidiu Paraschivescu, Alexandra Coliban şi Andrei Miftode la egalitate de voturi, aceştia urmând să fie departajaţi tot prin vot al delegaţilor, Beatrice Moraru, Alexandru Cosmin Gheorghe, Radu Alexandru Cenţiu, Elena Chirilă-Buga, Bogdan Mihai Zidaru.

”Am promis să fiu vocea braşovenilor şi asta voi face mai departe, în Camera Deputaţilor. Obiectivul meu este recâştigarea Primăriei Braşov în 2028. Am analizat toate opţiunile pentru a duce această luptă în următorii 4 ani şi am decis că şansele cele mai mari le am dacă o voi purta din poziţia de deputat. În 2020 am câştigat împreună Primăria Braşov, folosind din plin instrumentele legale la care am avut acces ca senator, în perioada 2016 – 2020: interpelările, iniţiativele legislative, anchetele, expunerea media, consilierii cabinetului, intervenţiile în Consiliul Local. Atunci, a fost reţeta câştigătoare”, a declarat Coliban citat într-un comunicat dat publicităţii luni de USR Braşov.

Acesta susţine că, în calitate de deputat, nu se vi muta la Bucureşti, va fi prezent la toate activităţile din Parlament care, de obicei, au loc lunea şi marţea, şi îşi va aloca tot timpul disponibil în rest pentru activitatea din Braşov.

Lista pentru Senat este deschisă de senatorul Irineu Darău, urmat de Daniela Olariu, George Gârbacea, Filofteia Matei, Laura Elena Lefter.

 

Marcel Ciolacu, despre proiectul de lege care ar permite preşedintelui Klaus Iohannis să candideze pentru Senat: Eu o să recomand colegilor din Parlament şi mie să nu votăm un astfel de proiect

Trei morţi, doi copii şi o femeie, în Italia, în urma surpării unui imobil de două etaje la Saviano