VIDEO Ucraina străpunge frontiera cu Rusia într-o nouă zonă – Este a doua operațiune de succes care surprinde trupele Kremlinului

Brigada a publicat un videoclip care pretindea să arate străpungerea barierelor inginerești, trecerea unităților de asalt aeropurtate în Rusia și primele bătălii în apropierea graniței.

Locația și ora atacului nu au fost dezvăluite.

„Este a doua operațiune de succes care străbate granița cu Rusia de la începutul operațiunii din regiunea Kursk a Rusiei”, a spus brigada.

The Kyiv Independent nu a putut verifica rapoartele.

Ucraina și-a lansat incursiunea transfrontalieră în regiunea Kursk pe 6 august, confiscând aproximativ 100 de așezări și peste 1.300 de kilometri pătrați (500 de mile pătrate).

În ultimele săptămâni, Rusia a lansat un contraatac în regiunea Kursk, care a fost oprit pe 18 septembrie, potrivit armatei ucrainene.

Unul dintre obiectivele incursiunii Ucrainei în Oblastul Kursk a fost acela de a forța Rusia să-și redistribuie forțele de pe frontul din Ucraina, în primul rând din sectorul Pokrovsk. Moscova a mutat aproximativ 40.000 de soldați ruși în regiunea Kursk începând cu 19 septembrie, a declarat președintele Volodimir Zelenski.

 

Sursa: www.stiripesurse.ro

SURSE Liderii PSD au votat, în unanimitate, împotriva proiectului de lege Iohannis-senator

Sorana Cîrstea, jucătoarea română cel mai bine clasată. Urcare de opt locuri pentru Gabriela Ruse