Creart – Mai mult de 170.000 de oameni au celebrat în weekend oraşul, de Zilele Bucureştiului – FOTO

Mai mult de 170.000 de oameni au celebrat aniversarea de 565 de ani a oraşului, în Piaţa Constituţiei, în weelendul 21-22 septembrie. Evenimentul, organizat de Primăria Capitalei prin CREART – Centrul de Creaţie, Artă şi Tradiţie al Municipiului Bucureşti, a oferit publicului un program cu activităţi pentru toată familia.

Weekend-ul aniversar a debutat cu iMapp Bucharest – Winners League, ediţia a 9-a, un eveniment de renume mondial care a plasat Bucureştiul pe harta globală a video mapping-ului – o referinţă în domeniu, care a reunit, pe parcursul întregii zile, peste 100.000 de persoane.

Bucharest Street Food Festival – cel mai mare eveniment de acest tip din Europa, a asigurat, prin ediţia specială by iMapp Bucharest, din peste 50 de food truck-uri, savoarea internaţională, iar CS84, Adrian Şaguna şi Deny au creat atmosfera perfectă înainte de show-ul spectaculos al lui Mahmut Orhan.

Beat-urile muzicii lui Mahmut Orhan şi proiecţiile video pregătite de Dorel Naste – Mindscape Studio şi mixate live simultan, de Apart Vision, pe faţada impresionantă din spatele său au creat un spectacol multimedia magnific şi o experienţă unică în lume. Sunetul inconfundabil şi prestaţiile sale magnetice ale artistului au cucerit publicul la iMapp Bucharest, rezultând un show memorabil şi o petrecere în aer liber electrizantă.

Punctul culminant al serii, iMapp Bucharest – Winners League a transformat oraşul într-o veritabilă capitală mondială a luminii. În parteneriat cu cinci dintre cele mai importante festivaluri internaţionale ale luminii din lume, concursul a prezentat publicului cei mai buni şi talentaţi artişti din domeniu, care au concurat pentru Marele Premiu iMapp Bucharest 2024, explorând creativ tema ediţiei, LEGACY – care a onorat bogăţia culturilor globale, folclorul şi tradiţiile unice ale fiecăreia, dar şi valorile şi emoţiile universale.

La finalul serii, Ivo Kovacs, care a prezentat lucrarea „LUMINBIRD”, a câştigat Premiul Juriului, iar Dirk Rauscher, care a prezentat lucrarea „Radiant Roots”, a câştigat Premiul Publicului.

După competiţie, iMapp Bucharest şi Mina Museum au invitat publicul la cea mai mare expoziţie de arte vizuale de până acum, proiectată pe faţada Palatului Parlamentului. Expoziţia „Cei mai faimoşi pictori clasici români”, o producţie Mina Studios, creaţie şi adaptare Les Ateliers Nomad, a adus în prim-plan capodoperele maeştrilor Theodor Aman, Nicolae Grigorescu, Ştefan Luchian şi Nicolae Tonitza, reinterpretate prin animaţii spectaculoase, selecţia operelor de artă provenind din colecţiile unor muzee naţionale. Peste 60 de lucrări de artă au prins viaţă într-o experienţă imersivă care a îmbinat tradiţia, patrimoniul cultural şi tehnologia, fiind admirate de public într-un format modern şi plin de energie.

Peste 70.000 de persoane au celebrat oraşul în a doua zi a celui mai spectaculos eveniment dedicat Zilelor Bucureştiului – #Bucharest565! Ziua a început cu spectacole interactive, muzică live şi delicii culinare, din peste 10 bucătării internaţionale, pregătite de Bucharest Street Food Festival pentru prietenii care şi-au dat întâlnire în inima Capitalei.

Paul Damixie, Sylvio şi trupa Floare de Maidan au încălzit atmosfera, pregătind publicul pentru concertul #undergroundfolclor al uneia dintre cele mai iubite trupe româneşti – Subcarpaţi. Din faţă, până în spate, toată lumea a sărit cu Subcarpaţi, cântând, dansând şi trăind clipa pe ritmuri de folclor românesc. 

Intrarea a fost liberă.

 

Viitura de pe Dunăre, mai mică decât se estima iniţial / Debitul fluviului va fi oricum mai mult decât dublu faţă de media multianuală

Marcel Ciolacu a izbucnit privind legea cu dedicație pentru Iohannis: Sunt galben la față! Nu e o prioritate pentru mine