Polițiștii din București s-au ‘plimbat’ cu taxiul și au dat amenzi ‘ca pe roate’: Nu au scăpat nici șoferii de ridesharing

Polițiștii Brigăzii Rutiere a Capitalei au făcut controlae de amploare la  taximetriști și șoferi de ridesharing.

Zeci de taximetriști și șoferi de ridesharing din București s-au ales cu amenzi usturătoare și sancțiuni severe în urma unei ample acțiuni de control desfășurate în weekend.

Polițiștii Brigăzii Rutiere au verificat mașinile care fac transport public de persoane în regim de taxi și transport alternativ prin intermediul platformelor digitale.

În urma controalelor au dat 118 sancțiuni contravenționale, în valoare de aproximativ 56.000 de lei, dintre care 48 de sancțiuni legate de transportul de persoane în regim de taxi și în regim de închiriere, 52 de sancțiuni privind circulația pe drumurile publice (dintre care 38 aplicate taximetriștilor și 14 aplicate șoferilor de ridesharing) și 14 sancțiuni privind activitățile de transport alternativ cu autoturism și șofer.

De asemenea, au fost reținute 25 de certificate de înmatriculare (19 taxi, 6 transport alternativ) și 4 seturi de plăcuțe cu numărul de înmatriculare (3 taxi și 1 transport în regim de încheiere).

În 4 situații a fost dispusă suspendarea dreptului de utilizare a autovehiculelor utilizate în mod ilegal (3 taxi fără autorizație și 1 fără copie conformă valabilă).

Intervenție de urgență în Gorj: O persoană este prinsă sub un mal de pământ

Reciclarea este primul cuvânt pe care românii îl asociază spontan cu sustenabilitatea (studiu)