Războiul baloanelor cu gunoi escaladează – Coreea de Sud amenință cu măsuri militare decisive

Baloanele cu gunoi „reprezintă o ameninţare serioasă pentru securitate sau dacă se consideră că au depăşit o linie roşie”, a declarat oficialul presei, precizând că limita ar fi un eventual deces provocat de baloane, dar fără a explica la ce măsuri se referă, notează Agerpres.

Din mai, nord-coreenii au lansat către sud peste 5500 de baloane care au perturbat traficul aerian şi declanşat incendii; unele deşeuri au atins şi sedii ale instituţiilor statului.

Phenianul afirmă că trimit gunoi ca represalii la baloanele cu materiale de propagandă lansate spre nord de militanţi sud-coreeni.

Majoritatea baloanelor lansate din Coreea de Nord conţin deşeuri menajere şi nu reprezintă un mare pericol, însă în Coreea de Sud s-au manifestat îngrijorări după ce unele au provocat incendii.

„Armata noastre monitorizează îndeaproape armata nord-coreeană şi urmăreşte în timp real punctul de lansare a baloanelor”, a afirmat Lee, la câteva ore după ce un nou val de sute de baloane perturbase zboruri de pe aeroportul Incheon de lângă capitala sud-coreeană.

Coreea de Sud difuzează propagandă în Nord şi prin megafoane instalate de-a lungul frontierei intercoreene.

Coreea de Nord a anunţat recent că a amplasat în apropierea aceleiaşi linii de demarcaţie 250 de lansatoare de rachete balistice.

Anunț de ultimă oră după imaginile apocaliptice din Ungaria: Apele Române dau vești despre viitura care la lovi România

‘Fierbe’ Marea Neagră! Exerciții cu iz de provocare ale aviației ruse, la doi pași de România