Cu ochii pe Dunăre, Viktor Orban continuă ‘lupta’ cu inundațiile: Trebuie să rezistăm

Trebuie să rezistăm, într-o zi și jumătate sau două, țara va putea răsufla ușurată, pentru că vom putea depăși și marea inundație a Dunării din 2024, a declarat luni prim-ministrul ungar Viktor Orbán în cadrul unei conferințe de presă, potrivit Rador Radio România.

Potrivit premierului ungar, procesele indicate de directorul general pentru gestionarea apei au loc de-a lungul Dunării.

Viktor Orbán a subliniat că există o deversare de ulei uzat pe insula Szalki, în apropiere de Dunaújváros, județul Fejér, care a fost localizată și va fi îndepărtată mâine.

Există o problemă cu depozitarea ilegală a deșeurilor în Csepel (sectorul al XXI-lea din Budapesta), este o zonă împrejmuită, niciun gunoi nu ajunge în Dunăre. Imediat ce apele inundațiilor se vor retrage, va trebui lichidată, a declarat prim-ministrul ungar.

Ca răspuns la o întrebare, premierul ungar a afirmat că înțelepciunea populară simplă conform căreia rezultatul califică, este deosebit de adevărată în cazul inundaţiilor. Am reușit să menținem apa în albia râului, a existat o singură secțiune unde acest lucru nu a fost posibil și a trebuit să fie eliberată, dar apa nu a străpuns nici acolo, ci am eliberat-o noi pe râul Leitha, a declarat Viktor Orbán.

Sursa: www.stiripesurse.ro

Guvernul dă câte 15.000 lei familiilor afectate de inundații ca să își cumpere electrocasnice

Parlamentarii USR susţin că PSD şi PNL nu vor corectarea nedreptăţilor din Legea pensiilor