Fost director al CIA, profeție terifiantă: Vom plăti un preț devastator. Război mult mai amplu în Orientul Mijlociu

Mai mult de 450 de persoane au fost ucise și alte 1.600 au fost rănite în atacurile aeriene israeliene în Liban luni, marcând cea mai sângeroasă zi din țară de la războiul Hezbollah-Israel din 2006 – dar niciuna dintre părți nu numește escaladarea actuală un război.

Fostul secretar american al apărării și fost șef al CIA, Leon Panetta, a declarat la CNN că situația „a depășit un prag”.

„Ne îndreptăm în mod clar către un război mult mai amplu. Iar acest lucru face mult mai dificil pentru oricare dintre părți să accepte orice fel de soluție”.

Panetta a declarat că nu există nicio îndoială că liderii mondiali care se adună la New York pentru Adunarea Generală a ONU din această săptămână vor „vorbi foarte mult despre războiul care are loc acum între Israel și Hezbollah și despre faptul că acesta a devenit un război mai amplu”.

El a adăugat că SUA trebuie să precizeze că nu poate exista „un război total în Orientul Mijlociu”.

„Evident, Statele Unite vor continua să furnizeze aceste provizii, așa cum au făcut-o din cauza legăturii noastre cu Israelul, dar, în același timp, este important să precizăm că nu putem avea un război total în Orientul Mijlociu. Chiar acum, acesta este momentul sau locul nepotrivit și, sincer, toată lumea va plăti un preț care cred că va fi devastator în ceea ce privește viitorul.”

Oficialii libanezi din domeniul sănătăţii au anunţat că aproape 500 de persoane au fost ucise de raidurile aeriene israeliene. Mai mult de 5.500 au fost rănite, informează Rador Radio România.

Aceasta a fost cea mai sângeroasă zi din conflictul de peste graniţa nordică a Israelului din ultimele două decenii. Purtătorul de cuvânt al Armatei israeliene, Daniel Hagari, a declarat că au fost lovit 1.300 de obiective.

Hagari a recunoscut că numărul de victime a fost mare, dar a susţinut că multe dintre ele erau terorişti Hezbollah.

Adolescentă de 15 ani din municipiul Braşov, căutată după ce a plecat de acasă şi nu s-a mai întors

VIDEO Începe nebunia în Orientul Mijlociu: Iranul se implică și vorbește despre un război cu ‘consecințe ireversibile’